Kupujete vodovodní baterii?

Kupujete vodovodní baterii?

Kategorie: KUCHYNĚ

Před nákupem vhodné koupelnové baterie se musíme nejprve rozhodnout, který typ baterie nám bude co nejlépe vyhovovat. V zásadě existují tři typy vodovodních baterií, a to: kohoutkové, pákové a hit posledních let, baterie termostatické. Ty se dále dělí podle užití na vanové, umyvadlové, dřezové a bidetové.

 

Obrázek baterie 1Vodovodní baterie jsou u nás k dostání ve dvou standardních rozměrech, a to 100mm a 150 mm. Jejich ceny se pohybují od pár set korun až k několika desítkám tisíc – záleží zejména na kvalitě provedení a použitém materiálu. Lze však s jistotou tvrdit, že i výrobky z nižší či střední cenové třídy mohou v komfortu užívání směle konkurovat produktům nejvyšší cenové kategorie. Renomovaným značkám jako Paffoni a Fonte tak v poslední době vyrostli draví konkurenti – mezi ty se řadí i značky Opera a Balletto.

 

Jako solitéry jsou na trhu opravdu designové baterie. Mezi ty patří např. výrobky firem Zazzini či Flaminia . Kdo touží po designovém kousku, musí se připravit i na vyšší cenu. U výrobků dražších  se designéři nechávají často unést fantazií a stvoří výrobek, který je sám o osobě malým uměleckým dílem.

 

Retro Kohoutky

 

Kohoutkové baterie jsou pro vyznavače tradice, kterým se při vzpomínce na kapající kohoutek v babiččině kuchyni vybaví zážitky z nekonečných prázdnin. Bohužel v posledních letech nám v kategorii kohoutkových baterií chybí větší výběr, a to zejména v nižší a střední cenové třídě. Nostalgičtí vyznavači staré klasiky naleznou designově zajímavé kousky především u renomovaných německých a italských značek Grohe či Zazzeri.

 

Páka je klasikaObrázek baterie 2

 

V posledních letech se na trhu prosadily zejména směšovací pákové baterie – a to zejména pro svou střízlivou funkčnost a jednoduché ovládání. Systém směšování je zajišťován  keramickým těsněním – kartuší. Jejich pohybem se mění teplota a množství vody. Běžný průměr kartuše je 35mm a právě na její kvalitě závisí životnost baterie. Na našem trhu se setkáme s nepřeberným množstvím pákových baterií. Při výběru té vhodné je třeba brát v úvahu právě kvalitu kartuše a velikost úhlu otáčení pákou. Samozřejmostí by měla být i víceletá záruka. Ta se dnes již běžně pohybuje okolo pěti až sedmi let, a to i u produktů nižší a střední cenové kategorie. Mezi zástupce této kategorie řadíme i výrobky značek Opera a Balletto. Výrobky značky Opera jsou vybaveny nadstandardní kartuší o průměru 40 mm, která  zaručuje komfortní a plynulé změny teploty a množství vody.

 

Ekologické termostatické baterie

 

Pro ty z nás, kteří se při nákupu baterie zamýšlejí i ekonomickým a ekologickým aspektem takového nákupu je vhodná baterie termostatická. Požadovanou teplotu vody snadno nastavíme před samotným spuštěním. Díky zabudovanému termostatu dochází u těchto typů baterií ke smísení vody na požadovanou teplotu během několika málo vteřin a výrazně se tak snižuje spotřeba vody.Termostatické baterie navíc disponují bezpečnostní pojistkou proti opaření, která je nastavena na 38 °C, přičemž teplotu lze podle potřeby měnit i během používání, a to s přesností na jeden 1°C. Dojde-li k výpadku studené vody, termostat se zcela uzavře a ani tehdy tak nehrozí opaření horkou vodou. Obsluha termostatických baterií je velmi jednoduchá, představují tak optimální řešení pro vany a sprchy a jsou vhodné zejména pro domácnosti s dětmi.Ceny termostatických baterií se standardně pohybují okolo čtyř až pěti tisíc korun – např. Nobili. Baterie značky Balletto, kterou na náš trh dodává firma MadalBal, přichází  při zachování všech standardních parametrů a pětiletou zárukou s bezkonkurenční doporučenou maloobchodní cenou 1500 Kč za baterii.

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl