Jak vybírat chladničku

Jak vybírat chladničku

Kategorie: KUCHYNĚ

Taky přemýšlíte jak správně vybrat chladničku? Nad čím je potřeba přemýšlet, čeho si všímat, na co si dát pozor….. Nad výběrem chladničky je opravdu dobré se zamyslet. A právě v tom vám pomůže náš článek.

Obrázek chladnička_BA_13_GF_GraffitiChladnička je obvykle prvním spotřebičem, který si rodina pořizuje.Nejdůležitější je vědět, do jakého prostoru chladničku potřebujete umístit. Každá je jinak široká, standardní je pouze hloubka 60 cm, která i u některých modelů především s funkcí No Frost dosahuje až 68 cm. Promyslete si, kolik lidí bude chladničku používat. Běžně platí, že na osobu je potřeba počítat s 50 litry chladícího prostoru a 25 litry mrazáku.

 

Jelikož bude chladnička v provozu víceméně nepřetržitě, zvažujte také její spotřebu energie. Nejúspornější je kategorie A+ nebo AA, energeticky nejnáročnější kategorie E. Spotřeba záleží především na volbě kompresoru, typu a tloušťce izolační náplně a na objemu chladničky. Chladničky mohou být kombinované (samostatná chladnička a mraznička) nebo pouze s mrazícím boxem. Zda zvolit malý mrazící box nebo kombinovanou ledničku s mrazničkou závisí na vašich stravovacích návycích. Někdo, kdo málo vaří, přece jen zvolí prostor, do kterého je možné uskladnit dlouhodobě více zmrazených potravin.

 

Dalším faktorem ovlivňujícím váš výběr bude fakt, zda má chladnička jeden či dva kompresory. Chladničky vybavené dvěma kompresory přinášejí větší uživatelský komfort, kdy můžete samostatně ovládat chladící i mrazící část. Pokud bude mít jeden z kompresorů poruchu, chladnička nebo mraznička stále funguje. Někteří výrobci začali používat také velmi praktický systém jednoho kompresoru se dvěma chladícími okruhy a elektromagnetickým ventilem sloužícím k odstavení jednoho okruhu. Mějte na paměti, že chladničku a mrazničku je potřeba čas od času odmrazovat. Práci vám určitě usnadní beznámrazový systém Total No Frost.

 

Důležitou roli při výběru nové chladničky by měl sehrát také její design a to nejen vnější, ale i vnitřní. Chladnička by měla mít dostatek polic pro ukládání potravin a rovněž šuplíky pro ukládání zeleniny. Některé chladničky jsou vybaveny i speciálním systémem pro vakuové uchovávání potravin (Ever Fresh), takže nemusíte tak často nakupovat. Dvířka by pak měla nabízet přihrádky na lahve, vejce, máslo a aromatické potraviny. Také mrazící části chladniček se od sebe liší. Setkat se můžete buď s klasickými přihrádkami či šuplíky, které se používají zejména u větších chladniček či samostatných mrazáků. Z hlediska vnějšího designu je zajímavá chladnička Indesit Graffiti, neboť na ni můžete psát, kreslit nebo malovat. Chladničku si tedy sami vyzdobíte, můžete ji využít k poznamenání vzkazu, receptu nebo telefonního čísla. Spolu s chladničkou Indesit Graffiti dostanete také speciální sadu fixů, takže můžete začít rovnou psát a kreslit a naplno popustit uzdu své představivosti.

 

Společnost Indesit Company doporučuje chladničku BAN 18 GF nebo BAN 13 GF. Doporučená cena prvního modelu je 14 910 Kč a druhého modelu 13 910 Kč (uvedeny jsou celkové ceny včetně příspěvku na recyklaci s DPH).

Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl