DeLonghi: Stlačili jsme kavárnu do minimálních rozměrů

DeLonghi: Stlačili jsme kavárnu do minimálních rozměrů

Kategorie: KUCHYNĚ

Většina české populace stále ještě dává přednost tradiční turecké kávě, ovšem s českým způsobem přípravy. V poslední době se však zvyšuje obliba instantních káv, espresa a cappuccina. Italové si nedovedou svůj život přestavit bez silného espresa doplněného trojnásobným obsahem mléka (caffe latte). Tento způsob úpravy kávy je údajně nejzdravější, neboť tlak prožene vodu kávovarem rychle, takže se uvolní jen polovina kofeinu.

Obrázek Kávovar DeLonghiMožná i tato skutečnost byla prvním impulzem pro tým techniků společnosti DeLonghi, když se podílel na vývoji a výrobě přístrojů na vaření kávy řady Magnifica (výrobní typ EAM 3500 N). Magnifica se vyznačuje novou revoluční technologií. Jde zejména o patentovaný systém DeLonghi. Jeho jedinečnost tkví v tom, že pěna na cappuccino vytéká přímo z přístroje - mléko se nalije do speciální nádobky, kde se smísí se vzduchem a párou. Pak stačí zmáčknout jedno tlačítko a do připraveného šálku nám už natéká lahodný nápoj s našlehanou krémově hustou pěnou.

 

A právě jednoduchost je hlavní předností tohoto přístroje. Ať už jde o jednoduchost obsluhy nebo údržby. Tohoto vysokého uživatelského komfortu je dosaženo snadnou komunikací s přístrojem. Kromě světových jazyků jako je angličtina nebo němčina, komunikuje kávovar přes digitální displej s uživatelem česky. "Tím chceme dát najevo, jak moc si zákazníků na českém trhu vážíme," říká generální manažer značky DeLonghi v České republice Andrea Natale.  S údržbou také nemá uživatel žádné problémy, přístroj má totiž samočisticí funkci. Navíc si vždy sám napíše, co právě potřebuje - doplnit vodu, kávu, odvápnit, vyčistit, dát k servisní prohlídce atd.

 

Káva z přístroje DeLonghi musí zachutnat opravdu všem - to není věta opsaná z reklamního prospektu. Čerstvě umletá káva z vestavěného mlýnku nejenže dodá připravovanému nápoji  správnou chuť a aroma, ale na přístroji lze také nastavit, jak silnou a jak velkou kávu si přejete. Použitá technologie CRF, takzvaný "beztrubkový" systém s oddělitelným ohřívačem vody vždy zaručí, že konzument během krátké chvíle dostane šálek výtečné kávy naplněný tak, jak si zvolil, a ideálně teplý. 

 

Magnifica vývojové řady 3500 se prodává v obchodech s domácími spotřebiči ve dvou typových variantách:

Magnifica EAM 3500 S - doporučená MOC 26 990,- Kč

Magnifica EAM 3500 N - doporučená MOC 29 990,- Kč

 

Na oba přístroje poskytuje DeLonghi záruku 24 měsíců.

 

Technická data:

 

Rozměr 280x375x360 mm

Váha 10 kg

Napájení 230 V

Příkon 1100 W

Zásobník vody 1,8 litru

Zásobník kávy 120 gramů

Tlak čerpadla 15 barů

 

 

 

 

A jaká káva lze v přístroji značky DeLonghi připravit? 

 

Káva espreso

 

Princip výroby spočívá ve spaření mleté kávy mírně upěchované v nerezovém sítku, a v jejím dokonalém vyluhování parou pod tlakem. Dobře připravená káva espreso má mít světle hnědou pěnu.

 

Kapucínská káva (cappuccino)

 

Z kávy připravíme espreso, do kterého vlijeme nebo pod tlakem stříkneme stejné množství mléka. Povrch posypeme strouhanou čokoládou nebo skořicí.

 

Několik informací o společnosti DeLonghi:

 

Italská společnost DeLonghi působí na českém trhu od roku xxxx. Je jedním z lídrů na trhu v segmentu kávovarů pro domácnosti. Podílí se však také na výrobě profesionálních přístrojů určených do kaváren a restaurací.  Aby firma udržela krok s rychlým vývojem techniky v oblasti domácích spotřebičů, má své vývojové středisko v italském městě Treviso. A vývojáři společnosti DeLonghi rozhodně nezahálejí. Přestože se Magnifica EAM 3500 N nestačila na trhu ještě ani pořádně ohřát, uvažují italští technici již nyní o vylepšení jejího designu. V příštím roce by měl stříbrný plastový plášť nahradit nerezový kovový "kabát".

Servis všech přístrojů DeLonghi zajišťuje Mechanika Praha, jejíž technici jsou pravidelně speciálně školeni, aby je nezaskočila žádná případná vada přístroje.

Společnost DeLonghi je rovněž partnerem soutěže Mistr kávy, která je pořádána jako součást veletrhu Horeka. V letošním roce byl termín zahájení veletrhu stanoven na 2. listopadu.   

 

Z historie kávy:

 

Slovo káva je odvozeno z arabského výrazu "gahwah", což znamená v překladu "síla". Nelze přesně určit, kdy se káva začala pít. Prvotně byla kávová zrna žvýkána - jejich zázračné účinky využívali muslimští mystici sufofé zejména při náboženských obřadech. Součástí společenského života se káva stala asi v 15 století, kdy byly v Arábii stavěny první kavárny. S dnešními kavárnami je samozřejmě nemůžeme srovnávat, nicméně hlavní rozdíl byl v návštěvnících těchto zařízeních. Dnes je káva spojována především se společenským životem žen, tehdy to byla záležitost pouze mužů.

 

První kávu do Evropy přivezli benátčtí kupci v 16. století. Ačkoliv se káva stala oblíbeným nápojem, zároveň byla spojována s různými mýty. Např. londýnské ženy zveřejnily v roce 1647 petici, v níž odsuzovaly kávu, protože prý způsobovala neplodnost. Přesto i v Evropě již od poloviny 17. století začaly vznikat první kavárny.

 

Evropa se své první kavárny dočkala v roce 1647 v Benátkách na náměstí svatého Marka. Caffé byly prosté, jednoduché a málo osvětlené místnosti. Postupně se stávaly běžně navštěvovaným místem, neboť pití kávy a čokolády se stalo velmi módní.

 

Náš tip na koupi fritovacího hrnce DeLonghi:

http://www.jaknakupovat.cz/produkt/1480_fritovaci-hrnec-delonghi-f-18436.aspx

 

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl