Jak bydlí Kateřina Kristelová

Jak bydlí Kateřina Kristelová

Kategorie: POČTENÍČKO

symbicort

symbicort japex.pl

Rozhovor s Kateřinou Kristelovou o jejím bydlení.



Kateřino, pocházíte z Tábora, ale žijete v Praze. Čím si Vás česká metropole získala?  

Já se stále považuji za táborskou patriotku, i když je to město, ve kterém jsem nikdy souvisle delší dobu nežila, ale mám tam svoje kořeny a cítím se s ním velmi provázaná. Jinak v podstatě celý život žiji v Praze, ale každopádně se přiznám, že kdykoliv je to jen trochu možné, utíkám do vesnice v Jižních Čechách, která se jmenuje Radenín. Tam můžu naprosto vypnout a relaxovat. Oproti Praze je zde neskutečný klid, naše metropole mi přijde uspěchaná a člověka obklopuje stres. Takže já jsem jednoznačně pro Jih. (smích)

 

Mnozí, kteří se rozhodnou žít v Praze jsou postaveni před otázku - bydlet v centru, nebo pořídit si bydlení v klidnější okrajové části. Podle čeho jste se rozhodovala vy? Centrum, nebo okrajová část? 

Zažila jsem jaké to je bydlet takřka v centru, na Karlově náměstí, kde jsem měla asi čtyři roky podnájem, ale spokojená jsem úplně nebyla. Preferuji klid a pohodu, proto je mi moc dobře v odlehlé části Prahy v novostavbě na Černém mostě, kde žiji už třetím rokem. Mám obrovskou lodžii, kterou beru jako svojí nejoblíbenější místnost, kousek mám přírodu a kdykoliv můžu vyjet za Prahu. Jsem určitě spokojenější, než když mě pod okny zvonily tramvaje.

 

Byt, ve kterém momentálně žijete. Je to ten, kde chcete zůstat už navždy? 

Myslím, že časem se možná zamyslíme nad přestěhováním do většího. Ale já jsem nesmírně konzervativní člověk a představa stěhování mě naprosto děsí. V současné době mám byt 2 plus kk a jsem spokojená. Otázkou je až přijde miminko, pak bude možná zapotřebí ještě dětský pokoj, i když znám mnoho rodin, které měli děťátko v garsonce a byli spokojeni. Tak uvidíme... Přítelova práce možná způsobí,že budeme na chvíli v cizině... Zkrátka času na rozhodování máme ještě dost.

 

Katerina-Kristelova-009.jpg

 

Při vybavování bytu, řídíte se vlastními instinkty a tím, co se Vám líbí, nebo si necháte poradit od zkušených designérů a architektů? 

Miluju zařizování bytu, studuju nejrůznější knížky, kupuju časopisy o bydlení a přemýšlím i o tom, že se poradím s úplným odborníkem. Pro mě je zařizování interiérů velkým odpočinkem.

 

Jaké barvy převládají u Vás doma? 

Mám ráda jednoduchý skandinávský look,hodně dřeva a světlé barvy.... Nemám ráda výrazné barvy, které člověka ruší. Mám dokonce bílou pohovku, ale s příchodem dětí se její barva asi okamžitě změní. (smích)

  

V současné době  se již při vybavování interiéru upouští od otevřených polic a poliček, na kterých jsou vystavovány suvenýry z cest, porcelán po babičce apod. Jak je to u Vás? 

Ano, to souhlasí, vysloveně nesnáším velké obývákové stěny a vystavené trofeje z cest po Bulharsku a Egyptu. Miluju vestavěné skříně, ve kterých je všechno pěkně uklizeno a docelují celý interiér. V dnešní době je na trhu řada firem, co takové skříně vyrábí, ale málo těch, které to umějí opravdu kvalitně a dobře a byt díky jejich skříním vypadá ještě lépe než předtím. Takovou firmou je právě Indeco. A já jsem šťastná, že jsem na tyto profesionály ve svém oboru narazila.

  

Řešení úložných prostor není již druhotnou záležitostí. Dříve se koupila klasická pevná skříň, do které se muselo vejít všechno, a mnohdy nevyhovovala potřebám uživatele. Jak jste tento problém vyřešila Vy? 

Právě vestavěnými skříněmi. Najednou mám v bytě spoustu prostoru,o kterém jsem ani nevěděla,že by tam mohl být.... Konečně mám úhledně srovnaný šatník a přehled o všech věcech, které mám. S firmou Indeco jsme se dohodli na vytvoření třech skříní které dokonale ladí s interiérem.

  

Čím Vás zaujala právě společnost INDECO CZ? 

Svojí neskutečnou profesionalitou. V den, kdy mi byly skříně nainstalovány, jsem se od rána bála, jak náročné to bude..., kolik rámusu technici nadělají a jak dlouho potom budu uklízet. Opak byl pravdou. Technici byli neskutečně příjemní, pracovali tiše a nezůstalo po nich ani smítko. Z celé instalace skříní jsem měla výborný pocit.

 

Společnost INDECO CZ nabízí obrovské množství barev a materiálů, jaká volba padla u Vás?

Nechala jsem si poradit, což je právě výhoda této firmy. Do mailu mi přišly návrhy,ze kterých jsme potom s přítelem vybírali.

 

Pokud se bude týkat vnitřního uspořádání vestavěné skříně, INDECO CZ nabízí spoustu praktických pomocníků, ať už jsou to koše, šuplíky, držáky na pásky, držáky na boty apod. Někdo jde s jasnou představou, jak bude vnitřek skříně vypadat, jiný si dá poradit. Měla jste už jasnou představu, jak vnitřně uspořádat skříň, nebo jste si nechala poradit od zkušenějších?

Nechala jsem si poradit, v Indecu rychle vycítí co klient chce. Mě šlo o jednoduché skříně,kde bude dostatek polic a prostor na ramínka,protože kvůli moderování mám spoustu společenských šatů.

 

A poslední otázka na závěr. Katko, necháte si při zvelebování Vašeho pražského domova radit od svého partnera, nebo je to čistě ženská záležitost? 

Partner mi do toho samozřejmě mluví, ale ve finále si stejně všechno vymyslím sama:-).

 

Katerina-Kristelova-009a.jpg


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl