Dotace na rekreaci v Krkonoších

Dotace na rekreaci v Krkonoších

Kategorie: POČTENÍČKO

Dotace na rekreaci v Krkonoších pro rodiny poskytuje mezinárodní křesťanské sdružení YMCA.



Obrázek KrkonošeJde o bývalý klášter v Albeřicích. Tento byl řádem Kongregace sester nejsvatější Svátosti věnován YMCE a  částkou několika milionů Kč rekonstruován na „ horský hotel“. Dotace zajistila KDU – ČSL, ale částkami v řádu půlmilionů přispěly i realizační firmy. Byly zde odpracovány tisíce brigádnických hodin. Klášter je položen velmi výhodně v klidné oblasti Krkonoš -  KRNAPu, navíc CHOPASVu,  jen 15 minut autem od Pece pod Sněžkou.

 

 

Obrázek krkonoše 2

 

 

 

Ubytování v ceně 400 ,- Kč až 700,- Kč je poskytováno všem návštěvníkům (i ateistům) jen za symbolickou částku 180,- Kč/ osobu a den. Pobyt si lze i odpracovat brigádou. Jako ve filmu Snowboarďáci.  V nové přístavbě jsou na všech pokojích sociální zařízení – viz foto.

 

Vytápění zajišťuje spolehlivě celoročně tepelné čerpadlo.

 

Místo nafty voda ze studny

 

Dům Setkání

 

Bývalý klášter  topil dříve ELTO. Tedy naftou. Náklady na teplo v roce 2002

360 000,- Kč. To byla ještě tehdy levná nafta. Pak procházel dům rekonstrukcí. Horská chata se zvětšila o 30 % směrem dozadu ( není vidět).  

Předpokládané náklady na vytápění 40 -  80 000,- Kč.

 

Obrázek graf topení

 

  

Nyní jej vytápí tepelné čerpadlo 90kW. Vodou ze dvou 20 metrových vrtů ve skále. Realizace byla náročná.  Chata je v   KRNAPU  a navíc v   OPACHSV . Tedy velmi přísné podmínky na realizaci. Akci realizoval ST KODEK s.r.o., který má vrtné soupravy pro náročné geologické podmínky v Krkonoších, má zkušenosti v dané oblasti i na hřebenech hor, má k dispozici odborníky hydrogeology, geology, energetické auditory,  a místní odborníky,  kteří dokážou zajistit všechna povolení  včetně dotací.

Systém voda je nejvýhodnější pro podmínky Krkonoš. Nejvyšší topný faktor, nízké investice.

 

Úspory jsou  ve skutečnosti ještě vyšší. Loni stála topná nafta 8 Kč/l, letos 14 Kč/l  (+ DPH + Spotřební daň   - vrací se) . Roční otop naftou v současnosti by byl asi v ceně 500 000,- Kč.  V budově je i  v prosinci příjemné teplo, denní spotřeba  jen 350 kWh !

Tedy cca 350 Kč náklady/den  na vytápění včetně ohřevu teplé vody.

Pro srovnání.  Denní vytápění bytu 2 +1 ve Valašských Kloboukách elektrokotlem, při stejné venkovní  teplotě spotřebuje denně 100 kWh. Vytápění nezatepleného rodinného domku v Bojkovicích tepelným čerpadlem vzduch – voda spotřebuje denně, při stejných  venkovních teplotách (0 až minus 5o C) taktéž 100 kWh.

Horský hotel má 48 lůžek. Včetně přistýlek 68 lůžek.

 

Sjezdovky :

 

Obrázek Svah lyžařský 2Cca 350 m od domu je lyžařský vlek  „ Celnice“. Délka cca 600 m.  Majitel poskytuje skupinovou slevu přes 30 %.

Ve vzdálenosti 500 m od hotelu je lyžařský vlek „U Dána“ vhodná pro začátečníky lyžaře a snowboarďáky.  Hosté domu setkání mají slevu z půldenního  vstupného 90 Kč na 70 Kč.

Další sjezdovky v okolí jsou Mladé Buky a Ski areál Pec pod Sněžkou.  Zde lze taktéž  dojednat slevu pro skupinu 8 lidí. Viz foto.

 

 

 

 

Běžecké trasy :

 

V okolí je spousta upravených kratších běžeckých tras. Do Horní Úpy je to 7,5 km,

Na Sněžku jen 15 km.

 

Letní výlety :

 

Jsou velmi krásné. Jsou zde lesy,  náhorní planiny, chráněná zvířena, mechová jezírka

s dřevěnými lávkami, na polské straně Krkonoš hodně vodopádů. 

 

Objednávky rekreace :

 

http://www.setkani.org/index.php?id=107

 

Pro velký zájem objednávejte v dostatečném časovém předstihu !

 Obrázek krkonoše 1

Autor: Ing. Sýkora


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl