Znáte P2P půjčky? Hodí se i na pořízení bydlení

Znáte P2P půjčky? Hodí se i na pořízení bydlení

Kategorie: FINANCE A BYDLENÍ

Vybrat si dnes na finančním trhu nebankovní půjčku nemusí být vůbec složité. Existuje jich obrovské množství. Hodně oblíbené jsou hlavně expresně realizované online úvěry. Vždyť díky nim můžete mít peníze do pouhých několika málo minut! Realita je ale taková, že ne vždy jsou půjčky výhodné, a to zejména kvůli vysokým poplatkům, jež jsou s nimi spojené. Poměrně zajímavým segmentem jsou bezesporu P2P půjčky. Jedná se o zcela specifický typ úvěrů. Že jste o nich doposud neslyšeli? Pak nepřestávejte číst. V následujících řádcích je totiž popíšeme mnohem podrobněji, podíváme se na jejich historii či na výhody a nevýhody.  



P2P půjčky se představují

Co jsou tedy vlastně P2P půjčky? Princip jejich realizace je velmi podobný, jako je tomu u klasických úvěrů. Jen se liší poskytovatel. Tím není žádná banka či nebankovní společnost, ale přímo konkrétní člověk. Jinými slovy, lidé půjčují lidem, jak zní ostatně také známé heslo jedné z předních společností zaštiťujících P2P půjčky. Zatímco třeba půjčka online bez potvrzení o příjmu je tradičním produktem, P2P půjčky jsou u nás vcelku novější záležitostí. Co se týká samotné zkratky P2P, tak znamená peer to peer. Jakýmsi českým ekvivalentem tohoto sousloví je přídavné jméno rovný. Jde tedy skutečně o půjčování peněz mezi subjekty na stejné úrovni.

P2P půjčky ve světle výhod a stínu nevýhod

Hlavní přednost P2P půjček je vcelku jednoznačná. Představují ji minimální úroky. Tedy ve srovnání s klasickými půjčkami, které řeší různé finanční společnosti. Díky faktu, že lidé půjčují lidem a není zapotřebí platit další zaměstnance, se mohou úroky smrsknout na minimum. V tomto jsou P2P půjčky do značné míry jedinečné. I když jsou úroky minimální, poskytovatel stejně dokáže na půjčkách velmi solidně vydělat.

půjčka

Jsou P2P půjčky novinkou?

V našich končinách, jak již bylo předznamenáno, se skutečně o novou záležitost jedná. Ve světě ale mají P2P poměrně solidní historii. Lidé si takto v mnohých zemích půjčují již více než 10 let. Jako typické příklady mohou sloužit třeba Velká Británie nebo Spojené státy americké. V těchto zemích dosahují obraty z P2P půjček doslova astronomických částek.

Internetová platforma jako ideální prostředí

P2P půjčky jsou samozřejmě realizovány online. Současný svět je díky internetu neskutečně propojený a můžete si být jistí, že si takto půjčíte bez jakýchkoli problémů. Smlouva o půjčce je většinou velmi jednoduchá. Na první pohled je možné velmi jednoduchým způsobem zjistit, jaká jsou pravidla půjčky a další podrobnosti. U nás funguje několik společností nabízejících tyto půjčky. Asi nejznámější jsou Zonky půjčky. Právě tady mohutně hlásají, že právě u nich lidé půjčují lidem. Bez problémů a samozřejmě s klidem. Využít tyto půjčky lze na cokoli, a to klidně i na vybavení bydlení či jako částku doplňující již naspořenou sumu. 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl