Pronájem bytů v Plzni jako investice

Pronájem bytů v Plzni jako investice

Kategorie: FINANCE A BYDLENÍ

Přemýšlíte, jak zhodnotit volné finance? Investice do pronájmu bytů je lákavou možností, která skutečně vydělává. Koupě bytu, který budete dále pronajímat, je navíc bezpečnou investicí, která vás v případě náhlé potřeby finančních prostředků nenechá na holičkách. Kdykoliv můžete nemovitost prodat, nebo se do ní třeba sami nastěhovat. Podle čeho takový byt vybírat a na co při investiční koupi bytu nezapomenout? 



Novostavba nebo stávající zástavba – rozdíl nemusí být patrný

Byty ve stávající zástavbě mohou být i o stovky tisíc levnější než byty v novostavbách. Platí zde pravidlo zdravého domu. Investice se vám vyplatí, pokud pořídíte byt v dobrém stavu v domě, o který je dobře postaráno. Jestli se bude jednat o stávající nemovitost nebo novostavbu není zas tak důležité. Někteří investoři se obávají právě rizika spojeného s údržbou bytu a nenadálých poruch, které by mohli pronájem komplikovat. Takoví si obvykle raději připlatí a pořídí byt v novostavbě. Musí však počítat s tím, že návratnost nebude taková, jako u levnější původní zástavby.

Nejoblíbenější jsou byty 1kk a garsoniéry

Malé byty se v Plzni pronajímají lépe než ty velké. Jako investor byste si měli dopředu rozmyslet, komu chcete byt pronajímat. Ty nejmenší byty lákají studenty, samostatně žijící seniory i mladé lidi, kteří nežijí v páru. Zatím co studenti se v bytech často střídají, u seniorů je nájemní doba obvykle dlouhodobá. Pokud se rozhodnete investovat do větších bytů 2 + 1, přilákáte nejspíše rodiny s dětmi a mladé páry. I takoví nájemníci hledají spíše dlouhodobý pronájem.

bydlení

Otázkou, kterou je třeba zvážit, jsou také finance

Musíte se rozhodnout, zda budete koupi financovat z vlastních úspor nebo pomocí úvěru. Je také dobré odpovědět si na otázku s jakou návratností počítáte. Pokud pořídíte byt v lokalitě s nízkými nájmy, nemůžete nájem nesmyslně nadsadit. Proto si nejprve ujasněte, jak velké příjmy od investičního bytu očekáváte. Malé byty v centru města či v blízkosti univerzity jsou jistým stálým příjmem. Může se ale stát, že budou v době letních prázdnin bez nájemníků. To se dá vyřešit například pronájmem turistům nebo zahraničním stážistům, kteří do města v létě přijíždějí. Pro dlouhodobé nájemníky jsou zase příjemnější klidnější městské lokality s dobrou občanskou vybaveností a dostupnou hromadnou dopravou.

Pokud máte jasno, jak velký byt a v jaké lokalitě hodláte pořídit, neváhejte se obrátit na realitní makléře kanceláře Pubec nebo si prohlédněte aktuální nabídku dostupných bytů v Plzni.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl