Dotace na fotovoltaiku se zvyšuje na 150 000 Kč

Dotace na fotovoltaiku se zvyšuje na 150 000 Kč

Kategorie: FINANCE A BYDLENÍ

Ano, je to tak. Stát má zájem o Vaši energetickou bezpečnost, Vaši soběstačnost a Vaši nezávislost. Je to v souladu s pravidly a zájmy Evropské unie.



EU má zájem, do roku 2050 dosáhnout bezuhlíkových budov. Tedy budov s nulovou produkcí CO2. A to cestou postupných kroků. Nejbližší termín, kdy jsou plánovány vysoké energetické úspory, je rok 2030.

Zvyšuje se dotace na fotovoltaiku

Proto se od září zvyšuje dotace na fotovoltaiku. Fotovoltaika je 2. nejoblíbenější program, hned po zateplení. Dotace na fotovoltaiku tvoří 30 % všech žádostí nová zelená úsporám. Tedy hned po žádostech na zateplení.

Dotace se zvyšuje na 150 000,- Kč u větších fotovoltaických solárních systémů. A na rozdíl od kotlíkových dotací ji lze čerpat a žádat i zpětně. Tedy, opět je zde výhoda pro investora. Nemusí mít všechny finanční prostředky k dispozici hned. 

Dotace na fotovoltaiku

Příklad:

Například nejprve pořídíte fotovoltaiku jen na teplou vodu do bojleru, nebo na přitápění a postupně ji rozšiřujete o další. Tedy další panely, další akumulátory a podobně. Při tak vysokých dotacích již není důvod nemít na svém domě fotovoltaiku. Proč platit za elektřinu v létě (na jaře a na podzim), když je elektřiny všude kolem plno zadarmo?

Soběstačnost a nezávislost

Nejde jen o úspory. Jde i o soběstačnost a nezávislost, například při výpadku sítí.

Projekty a žádosti, konzultace, včetně realizací provádí firma Master energy, spol. s r.o. V případě Vážného zájmu je ale kontaktujte včas. Je nutno vše předem pečlivě připravit, což obnáší spoustu času, projektů a výpočtů. Výsledky u takového, energeticky optimalizovaného rodinného domu však mohou být vynikající. Můžete dosáhnout i Téměř nulového domu.

Vaše fotovoltaické projekty nemusí být velké a složité. Mohou být i jednoduché a účinné. Třeba při kombinaci s tepelným čerpadlem?

Je škoda dotace nečerpat.

Autor: Ing. Pavel Sýkora, energetický specialista ( energetický auditor)
Zdroj: www.masterenergy.cz

Související články:
Vyplatí se kotlíková dotace
Nulové domy
Elektrárna zdarma - elektřina zdarma
Přehled programů fotovoltaiky pro rodinné domky


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Nádherné foto. To může mít fakt - Autor: Hohn Levý 18. 6. 2017

     



bydleti.cz


Životní styl