Chcete investovat s minimálním rizikem?

Chcete investovat s minimálním rizikem?

Kategorie: FINANCE A BYDLENÍ

Nejste miliardáři, nedisponujete jednorázovými horentními částkami, a přesto byste chtěli zkusit investovat? Máme pro vás tip.



Část svých „volných peněz“ můžete pravidelně ukládat do Chráněného fondu ČSOB. Jde o novinku, která umožňuje pravidelné investice již od částky 500 Kč a investice jednorázové už od hodnoty 5 000 Kč.

 

V čem je tento fond výjimečný? Pro případ razantních poklesů na světových trzích, k nimž došlo například v letech 2001 - 2002, vás pomocí unikátního způsobu ochrání. Hodnota investice může samozřejmě kolísat, ale nikdy ne pod předem známou hranici! Aktuální cena fondu totiž nikdy nepoklesne pod 90 % nejvyšší ceny fondu dosažené v minulosti ke konci jednotlivých měsíců.

 

Příklad: Investujete 1 000 Kč. V následujícím období fond dosáhne svého maxima a hodnota vaší investice se zvýší na 1 300 Kč. Od tohoto okamžiku máte zajištěno, že vaše investice nikdy nepoklesne pod hodnotu 1 170 Kč (90% z výše uvedených 1 300 Kč).  

 

Snahou tohoto fondu je dosažení průměrného výnosu převyšující výnos z bankovních vkladů o několik procent. Očekávaný výnos fondu je podle ČSOB 3 - 6 % p. a., v případě doporučeného investičního horizontu 2-3 let.

 

Chráněný fond byl představen v březnu tohoto roku a mezi klienty vzbudil nebývalý zájem. Svědčí o tom i to, že do něj během prvních pěti týdnů klienti vložili více než 155 milionů korun.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl