Byt v Praze prodáte snadno a výhodně

Byt v Praze prodáte snadno a výhodně

Kategorie: FINANCE A BYDLENÍ

Snad žádné město u nás nečelí tak strašnému hladu po nemovitostech jako město hlavní. Ani razantní úbytek turistů a tím i snížení poptávky po krátkodobých pronájmech nijak zásadně nezvýšilo nabídku domů a bytů na prodej.



Pokud máte šanci na prodej bytu v místě jako je Praha, zvládnete to i bez realitky. Ceny v Praze nepřetržitě stoupají už deset let, ale vzhledem ke zvyšujícím se úrokovým sazbám bude mít stále méně lidí šanci získat hypotéku na pořízení bytu. Lidí, kteří si mohou koupit byt z úspor také pořád ubývá. Pokud nemáte byt jako investici, už se asi nevyplatí dále s prodejem otálet. Ať už máte byt rok nebo déle, určitě byt prodáte se ziskem.

byt

Jde to zvládnout i samostatně

Stačí zveřejnit podrobný popis vaší nemovitosti v rubrice prodej bytu Praha a samozřejmě také kvalitní fotografie a během chvíle se obvykle začnou ozývat první zájemci. Nejen prodávající, ale také řada kupujících nemá chuť jednat s realitními agenty a platit jim vysoké provize, takže zvládnout prodej samostatně není problém. Určitě si ale nechte sepsat kvalitní kupní smlouvu a nespoléhejte na vzory z internetu.

byt

Popis nemovitosti

Základem úspěchu ve chvíli, kdy máte byt na prodej v lokalitě Praha, je stanovení odpovídající kupní ceny a také vytvoření trefného popisu nemovitosti, včetně jejího okolí. V něm by měla být vždy velikost a dispozice bytu, jeho podlaží, vybavení, informace o balkonu či terase, úložných prostorech apod. Pro kupujícího může být zajímavé také, jaký je z bytu výhled, na jakou světovou stranu je orientován apod. Určitě je vhodné zmínit, jak se dá v místě parkovat, kde jsou nejbližší zastávky hromadné dopravy, obchody, školy, lékaři, restaurace a další služby. Cenu značně ovlivňuje i její stav, tedy zda bude hned vhodná k nastěhování, nebo bude nutná rekonstrukce, jaký je stav kuchyně a koupelny a jejich vybavení. Když se budete jen trochu snažit, na prodeji bytu v Praze nemůžete prodělat.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl