Bydlení jako investice do budoucna

Bydlení jako investice do budoucna

Kategorie: FINANCE A BYDLENÍ

Investice do vlastního bydlení je často diskutovaným tématem, které dlouhodobě plní stránky nejrůznějších médií. Na čem se ale odborníci z realitní či finanční sféry shodují, je fakt, že vhodně vybraná nemovitost je dobrým zajištěním do budoucna. Řada lidí je ale nucena řešit otázku, jak vybranou nemovitost financovat, aby pro ně koupě byla zajímavá. Odpovědí je stavební spoření, jehož výhody si uvědomuje stále více klientů.



 „Snažíme se našim klientům nabízet další možnosti při zhodnocování jejich investic. Nedávno jsme pro ně připravili Nízkou Hyposplátku a byli jsme mile překvapeni obrovským zájmem o ni. Rádi bychom upozornili na široké portfolio naší spořitelny, protože situace s českou korunou naznačuje, že investice do kteréhokoli druhu nemovitostí či rekonstrukcí domů a bytů je stále tou nejlepší volbou,“ upozornila na aktuální situaci Eva Gruberová z Raiffesien stavební spořitelny.

 

Podle statistik Ministerstva financí je stavební spoření opravdu výhodné i v dobách rostoucích úrokových sazeb. Roste, zatímco ostatní produkty vyššími sazbami spíše strádají. V prvním čtvrtletí roku 2008 bylo uzavřeno cca 159 tisíc nových smluv o stavebním spoření s celkovou hodnotou cílové částky 50 mld. Kč, přičemž průměrná cílová částka u fyzických osob byla ve výši cca 313 tisíc Kč. Ve srovnání s rokem 2007 bylo uzavřeno o 21 tisíc smluv více než ve stejném období loňského roku a průměrná cílová částka u fyzických osob se zvýšila téměř o 103 tisíc Kč.

 

Raiffeisen stavební spořitelna se výrazně podílí na těchto statistikách a patří tak v současnosti k lídrům ve stavebním spoření. I do blízké budoucnosti si klade vysoké cíle, kdy chce uspokojit co nejvíce potřeb svých klientů. O ty se starají kvalifikovaní finanční poradci, kteří vedle řešení tematiky stavebního spoření, jsou schopni klientovi poradit také s procesem koupě nemovitosti.

 

„Faktem zůstává, že čím dříve kdokoli začne investovat do vlastních „čtyř stěn“, tedy do vlastního bydlení, tím rychleji bude schopen zbavit se placení nájemného a bude mít něco vlastního. Každý rok zde stoupají nájmy, každý rok se zde zvyšují ceny nemovitostí. To platí i do budoucna, protože ceny budou jistě stoupat i nadále. Koupit nemovitost dobře je ale náročné, neboť je nutné výběru nemovitosti a shromažďování potřebných informací věnovat hodně času a znát veškerá rizika, která mohou při koupi nemovitosti nastat. Pro většinu našich klientů je tak koupě nemovitosti událost, která je v jejich životě výjimečná. Proto i my věnujeme tomuto procesu náležitou pozornost, kdy RSTS je nejen zprostředkovatelem, ale především poradcem v průběhu celého procesu koupě nemovitosti,“ zdůraznil závěrem Hans-Dieter Funke, člen představenstva RSTS.

 

Praha 30. července 2008


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl