Zdravé sezení, zdravá záda

Zdravé sezení, zdravá záda

Kategorie: RADY A NÁPADY

Celodenní sezení na nevhodně zvolené židli může mít neblahý vliv na vaši páteř a celkové držení těla. Nepodceňte výběr vhodné židle! Zvolte takovou, která udrží vaše záda ve vzpřímené poloze a umožní zdravé sezení bez bolesti. Jak si vybrat vhodnou kancelářskou židli?



Při sedavých zaměstnáních, jako je práce u počítače, je zdravé sezení otázkou kvalitních kancelářských křesel a židlí, které umožní ergonomické pohodlné sezení. Ergonomické židle a křesla podpoří držení vaší páteře v přirozené poloze a působí preventivně proti bolestem krku, pánve i celých zad. Klíčem je flexibilní pohyb, kterým se přirozeně prokrví svalstvo.

Kancelářská židle

Základní pravidlo pro volbu kancelářské židle

Kancelářská židle vám musí zajistit stabilitu. Bezpečná základna umožní jistější a snadnější pohyb. Ideální je nastavitelná pěticípá podpěra s kolečky.

Opěradlo židle musí být anatomicky tvarované a rovněž nastavitelné s dostatečnou bederní podporou spodní části zad.

Vybírejte pohodlný sedák z vhodného materiálu s nastavitelnou výškou sezení a nezapomeňte i na nastavitelné opěrky hlavy a rukou.

Nevybírejte jen podle designu

Ačkoliv oblíbená barva a sladění židle do interiéru je důležité, neměl by to být rozhodující faktor při výběru kancelářské židle či křesla. Na takové židli budete sedět několik hodin denně. Kromě ergonomického tvaru je důležitý samotný materiál, ze kterého je židle vyrobena. Výhodou síťoviny je prodyšnost. Syntetická kůže s čalouněním vyniká odolností a delší životností, neprošoupe se a neprosedí se tak snadno, i luxusním vzhledem. Nejodolnějším materiálem je pravá kůže, která je ale nákladnější.

Vhodně zvolená židle je investicí, která vám bude sloužit po mnoho let a vrátí se vám ve zdravých zádech. Kvalitní kancelářské židle a křesla, které splňují vysoké nároky na vaše zdraví, vybírejte na hawaj.cz.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Ergonomická židle - Autor: Roman 5. 12. 2018

     



bydleti.cz


Životní styl