Tipy pro spaní za horkých nocí

Tipy pro spaní za horkých nocí

Kategorie: RADY A NÁPADY

Vlhkost vzduchu na konci června, je přisuzována sérii bouřek, které mají za následek mnoho neklidných nocí pro většinu lidí v Evropě. Vysoká vlhkost znamená pro mnoho lidí jen jednu věc - spoustu lepkavých, neklidných nocí. 



To však neznamená, že se budete muset vyrovnat s nepohodlím. Jak teplota stoupá, a střídají se horké vlny, může teploměr vyšplhat až k rekordním 40 ° C po celé Evropě.

Takže pokud chcete pár rad, jak se vyrovnat s vlhkostí vzduchu a teplem, přečtěte si naše tipy níže, které vám pomohou připravit si cestu k pohodlnému a chladnému nočnímu spánku pro nadcházející ulepené noci.

spánek

1. Spěte v bavlněných prostěradlech

Uložte si hedvábné povlečení až na podzim. Bavlněné ložní prádlo je lehké a prodyšné, což znamená, že můžete podpořit proudění vzduchu do ložnice.

2. Odpojte všechna elektro zařízení

Myšlenka nenabíjení telefonu v noci může znít nesnesitelně, ale nabíječky notebooků a telefonů, i když jsou nečinné, mohou produkovat nežádoucí teplo. Před odchodem do postele odpojte všechny elektrospotřebiče, abyste udrželi pokoj po celou noc v klidu.

3. Dejte si chladnou sprchu

Chladná vana nebo sprcha před spaním může snížit vaši tělesnou teplotu, což usnadňuje relaxaci v teplé místnosti. Vyhněte se mrazivým sprchám, protože ty mohou být příliš podnětné a zytečně vás probrat.

4. Udělejte si svůj vlastní vánek

Investujte do tichého elektrického ventilátoru a ujistěte se, že v místnosti dochází k pravidelnému proudění vzduchu. Pokud před něj položíte misku plnou ledově studené vody nebo kostky ledu, zachytí studenou vlhkost, když se led roztaví a cirkuluje po místnosti.

peřiny

5. Zmrazte si prostěradla

Mohlo by to znít drasticky, ale dát si peřiny a polštáře do sáčků a vyhodit je do mrazáku půl hodiny před spaním je jedním z nejpříjemnějších rituálů teplého počasí, které můžete udělat. Když je rozbalíte, budete cítit jen chlad.

6. Otevřete okna hodinu před odchodem do postele

Za předpokladu, že budete mít závěsy nebo žaluzie zatažené tak, aby slunce zůstalo mimo okna, otevření oken vám pomůže dostat cirkulující vzduch do místnosti. Vhodné zejména ve večerních hodinách, kdy teplota vzduchu začne klesat.

A pokud vám ale vše selže, berte útěchu v tom, že o víkendech si můžete vždycky v noci odskočit ven, kdy je chladněji.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl