Snížit teplotu v místnosti lze i bez použití klimatizace

Snížit teplotu v místnosti lze i bez použití klimatizace

Kategorie: RADY A NÁPADY

Společnost Geus okna a.s., radí, jak snížit v horkých letních dnech teplotu v místnostech bez použití klimatizace. Klimatizace bývá v řadě domácností nebo na pracovištích důvodem k rozporům. Dohadujeme se, jaká má být správně nastavená teplota v místnosti a kdy nám z příliš velkého teplotního rozdílu hrozí nachlazení, rýma a angína. Klimatizace není zdraví nebezpečná, pokud je s ní zacházeno uvážlivě. Existují však možnosti, jak teplotu příjemně snížit i bez jejího využití.



Jedním z hlavních parametrů komfortního užívání pracovních, kancelářských i domácích prostor je mimo jiné i interiérová teplota místností. Zvláště v teplých letních dnech vyhledáváme osvěžující stín.  Teplota v místnostech by měla být v průměru nižší o pět stupňů, než teplota venkovní. Velký teplotní rozdíl je pro lidský organizmus šokem.

 

Moderně řešená okna, balkónové sestavy a prosklené stěny přinášejí do domovů a kanceláří dostatek prosvětlení, výborný uživatelský komfort a odpovídající tepelně izolační vlastnosti. Souběžně s tímto standardem je důležitá i nabídka doplňků a příslušenství, které velmi příznivě ovlivňují teplotu užívaného prostoru. Variabilita a využití těchto komponentů je na takové úrovní, že často plně nahradí užívání lokálních nebo centrálních klimatizačních jednotek s vysokými pořizovacími i provozními náklady.

 

dotace-na-zatepleni.jpg

 

„Příjemnou teplotu v místnosti můžeme zajistit i tak, že využijeme prvky zastiňovaní a stínící techniky, jako jsou interiérové žaluzie, předokení a nadokenní rolety nebo exteriérové žaluzie.  Pro zákazníky jsou velice zajímavé speciální systémy zasklení oken. Ty mají vlastnosti, které významně ovlivňují interiérovou teplotu i s ohledem na orientaci oken do různých světových stran. Tyto skla mají daleko lepší izolační vlastnosti, které v zimě nepouštějí teplo ven a v létě naopak dovnitř.  Samozřejmě, že vhodná kombinace všech těchto prvků teplotní komfort ještě více umocňuje,“ říká Ing. Petr Mašín,MBA, obchodní ředitel Geus okna, a.s.

 

 „Nejčastěji zákazníci využívají instalaci interiérových a předokeních žaluzií nebo nadokenních rolet, současně s hlavní dodávkou oken. Není však problém dodat zmíněné příslušenství později.  Při vhodně zvoleném odborném a technickém řešení lze tyto doplňky a příslušenství montovat i se značným časovým odstupem od montáže samotných oken. Vhodné je se předem poradit, jaký zvolit materiál, povrchovou úpravu nebo variantu ovládání. Existují ovládání manuální nebo elektrická,“ dodává Zdeněk Vorel, regionální vedoucí Geus okna, a.s.

 

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl