Pracujte na svém domě se zdravým zrakem

Kategorie: RADY A NÁPADY

Mezi bydlením v bytě panelového domu a bydlením v rodinném domku je velký rozdíl. Člověk najednou zjistí, že v paneláku dost času relaxoval v křesle, ale kolem domu už je mnohem více práce.



Ať už se to týká drobných činností až po větší úkony, které nemusí zvládnout svépomocí, k těmto pracím potřebujeme 100 % zrak.

O jaké činnosti se běžně jedná

Štípání dříví, nahazování omítky, lezení na žebřík, okopávání záhonků a další výčet činností se bez zdravých očí neobejde. Minimalizujete tím i riziko úrazu. Pokud hůře vidíte, špatně došlápnete na žebřík a úraz je na světě. Představte si okopávání, plení a zalévání zahrady s brýlemi a bez nich. Jste nuceni si brýle posouvat ze špičky nosu rukou tak, aby vám nepadaly, přitom jste umazaní od hlíny.

Pracujte na svém domě se zdravým zrakem

Zaléváte a voda vám stříká na brýle a motykou jste si zavadili o botu. Určitě vás zahradničení v tomto stylu dlouho bavit nebude. Také narovnat televizní anténu nebo vrátit střešní tašku, která vám odlétla, nebude tak snadné, když nosíte brýle. Co šroubovák a další nářadí? Zřejmě se vám i hůře montuje. Je na čase zvolit nejjednodušší korekci zraku současnosti. Oční klinika ZIRIS vám nabízí pomocnou ruku.

Nezlehčujte své potíže, jděte k lékaři včas

Každopádně lepší je podstoupit konzultaci, vyšetření a laserovou operaci očí, než se dále trápit s brýlemi nebo v horším případě i bez nich. Řada lidí své potíže zlehčuje a k lékaři ani nedojde. Je to velmi smutné, když existuje řešení. PresbyMax, a další laserové techniky s principem No Touch, se u nás v ČR provádí s 6D laserem Amaris. Jedná se o velmi tenký excimerový paprsek, který pracuje jen v místě, kde to oční vada vyžaduje, tudíž na rohovce v případě krátkozrakosti, dalekozrakosti a astigmatismu, při vetchozrakosti se zákrok provádí na čočce. O dalších očních vadách a korekcích se dočtete na internetových stránkách, jedná se o magazín o zraku.

Pracujte na svém domě se zdravým zrakem


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl