Potraviny, které způsobují nespavost

Potraviny, které způsobují nespavost

Kategorie: RADY A NÁPADY

Výživa a spánek jsou důležitými součástmi zdravého životního stylu, protože tyto dva faktory jdou ruku v ruce. Pojďme se podívat na některá jídla, která mohou přispět k dobrému nočnímu odpočinku.



Pro optimální odpočinek je nejlepší konzumovat večerní jídlo nejpozději tři hodiny před spaním; rozhodněte se pro zdravé sacharidy a bílkoviny společně.

Neurotransmitery, které vyrábějí serotonin, který je metabolizován na spánkový hormon, melatonin, jsou ovlivněny kofeinem, proto se před spaním vyhněte kofeinovým a čokoládovým tyčinkám. Vyměňte kávu za šálek heřmánkového čaje nebo horkého mléka, protože mléko obsahuje užitečný tryptofan.

Tryptofan je aminokyselina, která se vyskytuje v mnoha potravinách bohatých na bílkoviny. Je to důležitý prvek produkce melatoninu. Červené maso, jako je steak, je skvělým zdrojem bílkovin, ale je vhodné, aby se maso zabránilo ve večerních hodinách konzumovat, protože trávicí proces je pomalý a může ovlivnit váš cirkadiánní rytmus. Seznam alternativ naleznete zde.

Pokud hledáte zdravý salát k večeři, ujistěte se, že obsahuje nějaký protein. Salátová zelenina obsahuje vysokou koncentraci vody – konzumace zeleného salátu v noci může vést k pozdějším výletům do koupelny. Rajčata a syrová cibule byly také spojeny s pálením žáhy a zažívacími problémy.

Chilli jsou spojeny se snižováním tělesné hmotnosti, protože zvyšují teplotu jádra, takže v klidu spalují více kalorií, protože kořenitá jídla zvyšují teplotu jádra, a proto je pro tělo obtížnější přirozeně se ochladit, když se připravuje na spánek.

Výzkum ukazuje, že lidé spící na zádech častěji trpí nespavostí více než lidi, kteří spí na boku, protože kyselina ze žaludku může volně proudit do vašeho jícnu. Tomu lze čelit tím, že najdete správnou postel, která vyhovuje vaší poloze při spaní, nebo pokud jste v noci náchylní k trávicím problémům, nastavitelná matrace.

Milovníci sushi si mohou pochutnat na jídle, protože ryby obsahují živiny přispívající k klidnému nočnímu spánku. Podívejte se na sójovou omáčku. Mnoho lidí přidává na talíře další sůl. Vysoký příjem soli ve večerních hodinách může vést k dehydrataci v noci. Můžete se probudit v noci na drink vody, což vás může zase nechat znovu probudit a vy půjdete na záchod močit.

Dalším viníkem přerušeného odpočinku jsou křeče. To lze zvládnout zahrnutím hořčíku do vaší stravy. Má spoustu zdravotních výhod. Zahrňte hořčík do své stravy tím, že si dáte zelenou listovou zeleninu, fíky, banány a avokádo. Užijete si lepší noční spánek a umožní vašemu tělu zotavit se ze stresu.

Provedení několika jednoduchých změn denního příjmu výživy může mít ohromující účinek na spánek v noci.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl