Míra bezpečnosti a zajištění garážových vrat odpovídá jejich celkové kvalitě

Míra bezpečnosti a zajištění garážových vrat odpovídá jejich celkové kvalitě

Kategorie: RADY A NÁPADY

Vstup do garáže a sklepa jsou z hlediska zabezpečení nejpodceňovanější části rodinných domů, a díky tomu tolik lákají zloděje. Při výběru vrat do garáže jsou proto vedle typu a ceny důležitá i další podstatná hlediska, ke kterým lze zařadit především zabezpečení plynulého chodu vrat a zajištění ochrany proti vniknutí nezvaného hosta.  



V případě vrat značky Minirol lze zaručit, že řadu těchto prvků mají už z výroby, přičemž další vylepšení si lze ke standardní verzi přiobjednat.

Bezpečnost garážových vrat podle Minirolu

Ochranu proti nenadálým událostem zajišťuje výrobce vrat z Velké Bíteše hned několika prvky, které mají ochránit obyvatele domu a jejich majetek. To znamená, že vedle vlastníka rolovacích garážových vrat s jeho rodinou a domácími mazlíčky zohledňuje bezpečnostní hledisko i automobil a vrata samotná. K tomu všemu slouží následující prvky:

1. Spínací lišta

V případě vrat s impulsním ovládáním (tedy u takových, kdy jedním stisknutím tlačítka dojde k otevření nebo zavření vrat) jde dle normy o povinný bezpečnostní prvek. Lišta zabraňuje situacím, při nichž by vrata mohla najet na překážku pod nimi.

2. Světelná závora

Jde o čidla umístěná před vraty, z toho důvodu se nejčastěji instalují v interiéru. V momentě kdy se auto rozjede a vrata se začnou nečekaně zavírat, dojde k jejich zastavení v okamžiku přerušení paprsku.

3. Ochrana proti vtažení pro vrata do 2,5 m

Jedná se o bezpečnostní prvek, který při otvírání vrat zabrání tomu, aby se cokoliv kromě vrat navinulo na hřídel. Ochrana se používá pouze u vrat bez boxu. V případě vrat s boxem zajišťuje tuto ochranu automaticky box.

4. Pojistka proti odrolování vrat

V podstatě jde o ochranu proti pádu vrat, který může způsobit nenadálá událost nebo závada.

Zabezpečení garážových vrat proti nezvaným hostům

1. Ochrana proti nadzdvižení pancíře

U mechanicky ovládaných vrat se zámek montuje do koncové lamely, u motoricky ovládaných vrat je pancíř zavěšen pomocí bezpečnostních článkových závěsů.

2. Dálkové ovládání

proti nezvaným hostům by neměly být zabezpečeny pouze samotná vrata, ale i celý systém, který je ovládá. Ideální proto je, když ovladač a řídicí jednotka používají tzv. plovoucí kódování, kdy je při každém spojení použit jiný kód a komunikace je tak v podstatě neprolomitelná.

Péče o vrata zajistí jejich bezvadný chod

Pravidelnou pozornost byste garážovým vratům měli věnovat nejen z estetických důvodů, ale také z důvodu prodloužení jejich životnosti a bezproblémového fungování. V první řadě umyjte vrata z obou stran vodou a suchým hadrem vytřete prach a nečistoty z vodicích lišt. Kvůli prachu byste měli zkontrolovat i gumové těsnění. V případě jakéhokoli podezření či problému kontaktujte odbornou firmu, ideálně tu, která zajišťovala prodej a instalaci vrat.

Minirol – vrata na míru

Pokud vás nabídka vrat zaujala a máte zájem o ceník tohoto produktu, navštivte web www.minirol.cz a napište si o nabídku zdarma.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl