Jednoduché zastínění pergoly

Jednoduché zastínění pergoly

Kategorie: RADY A NÁPADY

Také máte na zahradě pergolu, která se stává vaším venkovním útočištěm, ale nevíte, jak ji zastínit, aby v ní bylo útulno i v letním období? Vyzkoušejte stahovací rolety.



Patříte také mezi rodiny, které si postavili na své zahradě krásnou pergolu, kam chodíte v létě na odpolední kávu nebo si jen odpočinout, ale vadí vám sluníčko, které do ní proniká? V současné době existuje mnoho způsobů, jak si pergolu zastínit.

Jedna z možností je zastínění pergoly pomocí rolety. Rolety jsou šité z velice pevné látky, která musí být odolná UV záření, aby splnila svůj účel. UV záření odolávají taktéž nitě, kterými je látka spojená. Rolety jsou schopné při neustálém nátlaku venkovních podmínek, vydržet několik let.

Vybírejte výrobu rolet, která je na území České republiky, protože jejich cena není navýšena o dovoz, proclení apod. A může si je tak dovolit opravdu každá domácnost.

Zastínění pergoly

Výhody zastínění pergoly pomocí rolet

Mezi největší předností těchto rolet jednoznačně patří jejich snadná instalace, kterou zvládne opravdu každý, kdo je alespoň minimálně zručný.

Ke každému zakoupenému balení dostanete i vše potřebné k sestrojení. Doma vám tedy postačí jen běžné nářadí – metr, klíč, kladívko, šroubovák a kleště.

Můžete si vybrat z mnoha barevných variant. Každý odstín zajistí jiné procento zastínění.

Rolety jsou pohyblivé, nemusíte je mít tedy na pergole neustále. Pokud nesvítí sluníčko a není tedy třeba pergolu stínit, můžete rolety vytáhnout, abyste měli denní světlo. V případě nutnosti pak můžete rolety opět stáhnout.

Pokud vám začnou překážet, to se může stát převážně v zimním období, kdy jejich využití je nulové, můžete je celé sundat. Ocelové lanko zůstává upevněné, abyste další letní sezónu nemuseli začínat od úplného začátku.

Rolety se ovládají pomocí bambusových držadel s háčkem.

Instalace rolet je jednoduchá

Před instalací je potřeba vše důkladně přeměřit, abyste pak neměli problém s uchycením.

Připevnění oček a posléze natažení ocelového lanka, které musíte provléct každým očkem. Na konci ho zajistěte svorkou a lanko napněte.

Posledním krokem je zavěšení rolet na lanko pomocí karabin a zajištění proti pohybu na stěně.

Vzorník

Vzorník látek, ze kterého se vyrábí rolety si můžete nechat zaslat.

Více informací najdete zde: zastineni-pergol.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Zastínění pergoly - Autor: Jindřich K. 15. 9. 2019

     



bydleti.cz


Životní styl