Jak sestavit pánský šatník a najít vlastní styl?

Jak sestavit pánský šatník a najít vlastní styl?

Kategorie: RADY A NÁPADY

 Rozhodli jste se od základů změnit šatník? Už vás nudí okoukané oblečení a chcete začít znovu?



Poradíme vám, jak sestavit pánský šatník hezky od základů, jaké kousky v něm nesmí chybět i jaké praktické doplňky se budou hodit k čemukoliv.

Módní trendy? Nechte je stranou

Líbí se vám styl známého herce? Zaujaly vás trendy kousky z nejnovějších kolekcí? Pak zpomalte. Zakládat šatník a jako základní kámen použít puntíkované tenisky, červené pánské kapsáče a květovanou košili podle posledních trendů není zrovna nejšťastnější volba.

Výrazné kousky slouží jen jako doplnění základního šatníku a dodávají mu osobitost. Pro začátek se vyhněte výrazným barvám i extravagantním střihům a začněte nákupem univerzálních kousků. Nový šatník je třeba budovat nadčasovými kousky, které nikdy nevyjdou z módy. Pak bude váš šatník teprve připraven na nějakou tu extravaganci.

Jak sestavit pánský šatník a najít vlastní styl

Váš nákupní seznam:

  • Jednobarevná trička v neutrálních barvách. To jsou nejuniverzálnější kousky, které si můžete obléct opravu ke všemu. Vybírejte jednoduchý střih v bílé, černé nebo šedé barvě.
  • Jednobarevné košile s dlouhým a krátkým rukávem. Platí totéž jako pro trička.
  • Pánské textilní kalhoty (chinos). Jsou ideální na léto a jaro. Skvěle se kombinují. Zvolte béžovou, hnědou nebo tmavě modrou barvu.
  • Padnoucí pánské džíny. Džíny a triko – to je nejzákladnější outfit, se kterým se dá doslova kouzlit. Zvolte pohodlné džíny bez šisování, bez ozdob a dalších detailů. Zvolte spíše tmavší odstín – hodí se k více příležitostem.
  • Padnoucí sako. Zvolte černé nebo s jemným proužkem. Můžete ho obléct k džínům, přes tričko i do společnosti. Musí vám ale bezvadně padnout!
  • Neutrální svetr s véčkem. Elegantní svetr v neutrální barvě se skvěle hodí k vrstvení a využijete ho v průběhu celého roku. Barvu zvolte šedou, hnědou nebo tmavě modrou.
  • Tenisky, hnědé mokasíny, černé společenské boty. Tři základní páry bot, bez kterých se neobejdete.
  • Hnědý a černý pásek.

A je to! Teď už můžete začít experimentovat a zkoušet různé kombinace, ve kterých se budete cítit nejlépe. Ať už tento základní šatník doplníte barevnými ponožkami, kostkovanými kraťasy, zářivě zeleným oblekem nebo třeba barevnými motýlky, základ šatníku je dostatečně pevný. A když třeba provedete nějaký módní úlet, vždy se můžete vrátit k univerzálním klasickým outfitům a hledat svůj styl dál.

Jak sestavit pánský šatník a najít vlastní styl
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl