Aby visací zámek nerezavěl

Aby visací zámek nerezavěl

Kategorie: RADY A NÁPADY

Aby zámky, nejen visací, nekorodovaly a plnily svou funkci, je třeba je čas od času namazat - promazat aktivní plochy olejem. Nejlépe dříve, než začnou pouštět rez. Lze udělat i malý fígl tak, aby se na visacích zámcích zub času podepsal co nejméně.



Vezmeme si plastový obal (např. od šamponu) seřežeme mu vršek a použijeme spodní díl. Do něj vytvoříme nožem, či vyvrtáme, dva otvory – viz fota. Protáhneme tyčinku visacího zámku těmito dvěma otvory a zlepšovák je hotov. Otvory u tohoto obalu jsou těsně kolem tyčinky tak, aby do pouzdra nevtékala voda a visací zámek byl chráněn před vnějšími nepříznivými klimatickými vlivy.

Tento jednoduchý patent nám nezaručí ochranu před deštěm a spady navždy, nicméně značně prodlouží životnost visacího zámku. Pouzdro časem, kterak všechny plasty, skončí ve sběrných boxech na plasty, ale lehce si vyrobíme obal nový dle starého vzoru.

zámek

Je škoda, že se ještě nenašel český výrobce tohoto českého zlepšováku na míru pro producenty českých zámků, kteří by se zákazníky, jistě toto uvítali. Mohl by to být klidně český výrobce plastů. Osobně mám rád jednoduché, účinné a snadno vyrobitelné a vyměnitelné věci.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl