Zdražování čističek odpadních vod

Zdražování čističek odpadních vod

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Čističky odpadních vod se budou zdražovat a navíc hrozí jejich dočasný nedostatek kvůli rušení septiků. Zařiďte se podle toho.



Co všechno zdražuje?

 

čistička 01.jpgRuka trhu je mocná. Jen za jarní období letošního roku například kamenná vata zdražila o 100 %. Měď loni zdražila o 100%. Nerez o 43%. Vše, co je nedostatkové, záhy zdražuje. Polypropylen, ze kterého se vyrábí nejen bazény, ale i čističky odpadních vod,  jen od jara letošního roku zdražil již dvakrát. To se promítá i do cen finálních výrobků.

 

V novinách se o tom příliš nedozvíte. Inflace se vypočítává ze spotřebního koše zboží. Inflace v ČR byla v době porevoluční stále 7 – 8 %. Pak se objevil jeden chytrý ministr financí. Provedl změnu zboží spotřebního koše. Od té doby máme inflaci jen  1 – 2 %.

 

Tedy mizivou. Jak jednoduché a geniální.  Že to není pravda? To nevadí, ale na papíře to vypadá hezky.

 

Nedostatek čističek v letošním roce bude navíc způsoben  zákonem. Tento zákon, v do konce roku 2007 ruší asi 80 – 90% septiků. Končí povolení vypouštět odpadní vody. Jak pro obce, tak pro občany. Občané své septiky budou muset zazdít -  proměnit na jímky na vyvážení. To je spíše teorie. V praxi budou jen těžko prokazovat těsnost septiku. Naprostá většina septiků je pouze jen několik studničních skruží, rádoby zaizolovaných.

 

Z těchto důvodů, koncem roku dojde k několikanásobnému zvýšení poptávky po čističkách odpadních vod. V současné doby jsou lidé vyděšení běháním po úřadech kvůli studnám. Netuší, že stejný zákon jim likviduje i septiky. Náhrada septiku mnohem modernější, spolehlivější, účinnější čističkou odpadních vod je velmi často nejvhodnější variantou.

 

Autor: Ing. Sýkora

zdroj: www.akvatik.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl