Zabezpečení domova

Zabezpečení domova

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Zabezpečení nemovitosti správným způsobem je mnohdy nadlidský úkol. Lidé kromě alarmů a bezpečnostních kamer většinou neznají jiné možnosti. A přitom existují způsoby, jak preventivně ochránit svůj majetek a zabránit škodám.



Alarmy mohou v první fázi odradit, ale v dnešní době jsou „odborníci“, kteří je umí zneškodnit dřív, než si jich někdo všimne. Praxe je taková, že pachatel si místo činu nejprve obhlédne a danou zabezpečovací techniku se naučí rozpoznat. Dotyčný chce vykrást čerpací stanici nebo prodejnu potravin, využije k tomu správný okamžik tak, aby o něm nebyl natočen záznam nebo se alarm vypnul dříve, než by vyslal výstražný zvuk. I přesto se najdou kvalitní alarmy a elektronická zabezpečení, se kterými si šikovný zloděj neporadí.

Bezpečnost na prvním místě

Bezpečnostní fólie na sklo patří k prostředkům přímé ochrany majetku a mnozí zloději ji nezpozorují. Pokud se bude výtržník chtít dostat do prostoru za sklem, fólie je pro něj nesnadnou překážkou. Ať už se vandal chystá přes rozbitou skleněnou tabuli něco ukrást nebo se toulá po ulicích a chce „jen“ poškodit plochu ze skla, fólie je jednou z možností, jak tomu zabránit. Vaše nová prodejna pak nebude snadno dostupným cílem k častějšímu vykrádání. Zloději si mezi sebou totiž předávají informace o obtížnosti a zabezpečení objektu. Svědčí o tom statistiky, ze kterých je jasné, že krádeže v jednom místě mají na svědomí různé osoby.

Jestliže máte prodejnu, firmu nebo sklad zboží v lokalitě, kde je špatné osvětlení a projde tu za den jen pár lidí, je riziko krádeže pochopitelně větší. Ale nemusí to být pravidlem, někteří zloději dokáží vyloupit za bílého dne i banku na frekventované hlavní třídě. A právě proto je dobré investovat do prostředků, které zvyšují bezpečnost vaši a vašeho majetku.

Široká škála možností

Zaměřme se konkrétně na sklo, které je nejčastějším zdrojem vniknutí. Máme i jiné varianty, než výměnu oken. Bezpečnostní fólie je velice užitečná pomůcka. Její instalace se provádí na současná okna, je velmi rychlá a zároveň bezpečná. Není vidět, jako třeba mříže, ale i tak je účinná (fólie na sklo s různým značením SCX, SC7, SC4, SC2). Čiré a ochranné fólie chrání nejen před vniknutím, ale v případě rozbití slouží i k ochraně zdraví. Minimalizují totiž rizika následného poranění a to patří k jejich nesporným kladům.

Některé typy jsou vhodné i pro jiné druhy dveří a oken. Nemusí to být jen prodejny, kancelářské a skladovací objekty. Můžete je použít do exteriérů i interiérů domů, bytů, chat a chalup, pro balkónové dveře, prosklené vitríny, interiérové dveře. Jejich součástí je atest, který mimo jiných parametrů splňuje i nároky na zadržení škodlivého UV záření. Fólie jsou transparentní, ničím na sebe neupozorní. Jejich funkčnost, co se týče prostupu do objektu, je srovnatelná s mřížemi.

Bezpečnostní mříže a bezpečnostní fólie patří k prostředkům, které přímo ochrání vaši prodejnu se skleněnou výplní. Mříže se vyrábí v mnoha typech a provedeních a jsou i elegantní.
Pevné mříže – při minimálních vstupních nákladech - maximálně bezpečné. Používají se pro balkony, světlíky, sklepní okna apod. Nůžkové mříže je možné otevírat, proto jsou vhodné při zabezpečení oken a dveří v rodinných domech nebo obchodech. Rolovací mříže – využívají se hlavně u komerčních objektů: vjezdy, pasáže, výlohy prodejen a provozoven. Jsou funkční, estetické a pohodlně se ovládají.

Vhodné zabezpečení vašeho majetku je dnes prioritou. Chcete-li mít ochranu objektu několikanásobně vyšší, použijte vzájemné kombinace bezpečnostních prostředků. Bezpečnostní mříže v kombinaci s alarmem patří mezi ty správné varianty.


 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl