Tvary schodišť, které vyhoví každému interiéru

Tvary schodišť, které vyhoví každému interiéru

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Nejrůznější tvary schodišť mohou podtrhnout vzhled interiéru, ať už je navržen v jakémkoli stylu. Tvary schodišť byly dominantami historických domů i zámků a není důvod, proč by vhodně vybrané a kvalitně vyrobené schodiště nemohlo být takovou dominantou i dnes. Stačí jen vybrat ten správný materiál a tvar schodiště.



Jaké existují tvary schodiště

V rodinných domech jsou nejčastěji schodiště lomená, tedy ve tvaru písmene L nebo U, ať už se jedná o samonosná, nebo obkladová schodiště. Mohou působit vzdušně a lehce, nebo mají podstupnice a jsou tak neprůhledná a hodí se i pro lidi, kteří mají sklony k závratím. Podstupnice také skvěle fungují, pokud chcete pod schody umístit nějaký uzavřený prostor. Třeba, když si vaše děti vymyslí, že chtějí stejný přístěnek pod schody, jako měl Harry Potter.

Schodiště mohou být ale i přímá, tedy ve tvaru písmene I, nebo rozdvojující se, jako byla dříve na zámcích. Ta pak mají tvar písmene Y nebo T. V interiéru krásně vypadají také spirálovitá schodiště, tedy schodiště ve tvaru S, ať už jsou ve vzduchu, nebo se obtáčí kolem stěny. Nejvhodnější tvar a sklon schodiště, výšku jednotlivých stupňů, tvar bočnic, zábradlí i případné galerie vám nejlépe doporučí odborníci, kteří se na výrobu originální dřevěných schodišť specializují. Právě takové najdete už téměř dvacet let ve firmě Truhlářství Jiří Horák.

schodiště

Inspirujte se

Inspiraci můžete najít také na webu společnosti, kde jsou v sekci Reference, kde jsou jednotlivá realizovaná schodiště přehledně roztříděna podle typu, tvaru, materiálu schodů a také zábradlí, druhu bočnic i podle toho, zda je či není schodiště vybaveno speciální osvětlením. Můžete si vybrat i to, zda a jaká bude u schodiště galerie, případně nějaké bezpečnostní prvky, jako jsou dětské branky, nebo designové detaily, například tvar sloupků, povrchové provedení, barevnost apod.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl