Topná věž aneb super kotelna na 1 m čtverečním.

Topná věž aneb super kotelna na 1 m čtverečním.

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Ideální řešení bez kompromisů. Zvlášť výhodné pro nízkoenergetické rodinné domky. Dost investorů řeší dilema. Chtěli by tepelné čerpadlo, solární systém i bezkompresorové chlazení. Ale mají málo místa. Dnes se staví rodinné domky bez sklepů. A málo peněz. Když se staví, není peněz nazbyt.



Obrázek topná věž 1Přičemž je jasné, že pokud tyto moderní  a úsporné technologie nakoupí hned, při realizaci hrubé stavby, je to vždy levnější, a lepší, než montovat je dodatečně. Právě pro  tuto variantu je vytvořena Topná věž. ( foto Ing. Staněk).

 

Co obsahuje topné věž ?  Je to až neuvěřitelné. Bojler 280 litrů, tepelné čerpadlo cca 10 kW, elektropatrony, deskový nerezový solární výměník pro 5 m2 nevakuových kolektorů, nebo 3 m2 vakuových trubicových kolektorů, , regulaci tepelného čerpadla a solárního systému včetně regulace pasivního chlazení, regulaci – časování cirkulačního čerpadla. Není to tedy regulace „ co dům dal“ ale přesná regulace,  vyvinutá pro řízení topné věže. Jednoduché přehledné programování na display.

 

Inteligentní regulace dokáže bojler rozdělit na horní a dolní část, v případě instalace solárních kolektorů. Jsou – li solární zisky. Jinak tepelné čerpadlo natápí bojler celý.

 

Bojler  - ochranná anoda - je průběžně kontrolována jednou elektronickou deskou. Úbytek anody je řízen elektronicky. V případě jejího vyčerpaní Vám tento stav signalizuje regulace tepelného čerpadla.

Jak už je výše zmíněno, součástí topné věže je i bronzové cirkulační čerpadlo. Aby jste dlouho nemuseli čekat u umývadla, než vám doteče teplá voda.

Věž má tyto oběhová čerpadla: primárního okruhu (čerpá teplo z vrtu, nebo výkopu na zahradě), sekundárního čerpadla – dodává teplo do radiátorů, nebo podlahového otopného systému, solární pohonná jednotka, (včetně solární expanze, pojišťovacího ventilu) a bronzové cirkulační čerpadlo.

 

Všechny pojišťovací ventily jsou již propojeny hadicí do jednoho společného odpadu. Tedy jde o inteligentní výrobek. Množství technologie, shromážděné na 1 místo, je neuvěřitelné. Obvykle tato konfigurace zabere celou zadní stěnu garáže. A cenové, to je taky velmi výhodné.

 

Samotné tepelné čerpadlo, bez oběhových čerpadel, se obvykle pohybuje od 150 do 190 000,- Kč. Zde máte kompletní kotelnu, včetně oběhových čerpadel, regulace, solárního výměníku, cirkulace…  v ceně  190 000,- Kč. Do konce května lze navíc získat akviziční  slevu 30 000,- Kč.

 

Obrázek topná věž 3Obrázek topná věž 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Ing. Sýkora

foto Ing. Staněk

Zdroj: www.kodek.cz

 

Související články:

Nízkoenergetický dům - fikce a nebo zkutečnost


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl