Půdní a podkrovní byty v Praze

Půdní a podkrovní byty v Praze

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Vzpomínáte si na film Kulový blesk? Replika paní Jechové při prohlídce půdy: „To je ale pěkná půdička, ta se vám povedla pane Knotek.“ Pak úžasný záběr na pražské střechy, podkreslený hudbou Zdeňka Lukáše. I po letech v nás tato scéna probouzí nostalgii se špetkou romantiky.



Kdo by nechtěl mít svůj vlastní byt na půdě, kde výhled z okna směřuje například na malostranskou scenérii v Praze. Takový způsob bydlení má samozřejmě i své záporné stránky. Hlavně v letních měsících, kdy jsou vysoké venkovní teploty. V současnosti ale stavební materiály zajišťují dobrou izolaci střechy a oken v létě, na podzim i při jarním tání.
Ve starších domech, kde není výtah, je nutné k bytu dojít pěšky přes několik pater. Ale i přesto mají půdní vestavby řadu příznivců, kteří se nenechají odradit.

Proč vlastně lidé stojí o půdní byty? Především jde o originální místo s mnohdy úchvatným výhledem. A v Praze to platí dvojnásob. Naše hlavní město má své kouzlo již po staletí. Pokud je tedy půda situována v historickém centru, je pohled z okna „k nezaplacení“. Rozloha takového obytného prostoru je obvykle mnohem větší než v běžných bytech. Většinou pak bydlení není děleno na tolik segmentů, jako 3+1 v panelové zástavbě. Interiér bývá zajímavě řešen právě díky své rozloze, vyklenutí střechy, střešním oknům a světlíkům.

půdní byty Praha, podkrovní byty Praha

Půdní byty Praha nejsou využívány jen jako umělecké ateliéry grafiků a architektů. Spojená kuchyň s obývacím pokojem a předsíní, zvýšená galerie – pokud samozřejmě výška pod střechou dovolí – to vše může být velmi pohodlným a příjemným bydlením i pro rodinu s dětmi.

Jak si pořídit vysněný bytový prostor „pod střechou“ v našem hlavním městě? Podkrovní byty Praha naleznete na portálu prahapudnibyty.cz. Je tu kompletní databáze půdních a podkrovních bytů v Praze, můžete se dohodnout přímo s vlastníkem nemovitosti, ceny jsou konečné a bez provize. Pokud máte zájem o jednopokojovou vestavbu nebo velké půdní byty Praha - žádný problém. Tento realitní server vám nabízí převážně nové byty, situované do blízkosti centra Prahy.

Originální a pohodlné bydlení s krásným výhledem tak nemusí být pro vás jen nedostupným snem.

půdní byty Praha, podkrovní byty Praha
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl