Potřebujete rozdělit pokoj a nevíte jak? Přečtěte si ověřené tipy

Potřebujete rozdělit pokoj a nevíte jak? Přečtěte si ověřené tipy

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Kvalitních informací, rad a nápadů je stále nedostatek. V současné době se velmi často u našich zákazníků setkáváme s potřebou rozdělit ať už bytové nebo komerční prostory dle konkrétního účelu využití jejich jednotlivých částí.



Možností pro rozdělení prostoru je velké množství. Mezi klasické varianty patří nejrůznější typy příček a dělících stěn. Některé však pro nás mohou být z důvodu nezbytných stavebních úprav, nedostatku prostoru, uchycení pevných částí konstrukce nebo vzniklého zatížení nevyhovující. V takovémto případě pak hledáme netradiční způsoby, které by odpovídaly přesně našim potřebám a požadavkům.

Požadovaný způsob rozdělení prostoru doporučujeme řešit vždy pro jeden konkrétní případ a na začátku definovat jasné zadání. To by mělo obsahovat co od rozdělení prostoru očekáváte, jakou má rozdělení plnit funkci a účel a jaká jsou vaše přání. Na základě těchto informací je pak možné hledat relevantní řešení.

Společnost Bematech je předním českým výrobcem dekorativní stínící techniky. Na základě praktických zkušeností bychom vám rádi představili i netradiční způsoby využití některých našich produktů. Využití pro rozdělení prostoru je právě jeden z nich.

Za tímto účelem jsou nejčastěji využívány japonské posuvné stěny, vertikální žaluzie nebo závěsy.

Výhodou všech výše uvedených systémů je velmi snadná montáž, jednoduchost, funkčnost, a to i při velkých rozměrech. Pojďme si však jednotlivé systémy krátce přiblížit.

Potřebujete rozdělit pokoj a nevíte jak? Přečtěte si ověřené tipy

Japonské posuvné stěny (panelové posuvné stěny)

Jedná se o vertikální interiérové stínění. Jejich výhodou je zejména vysoká variabilita. Japonské posuvné stěny můžete použít nejen jako stínící prvek,ale i k rozdělení prostor, místo dveří k vestavěným skříním nebo k zakrytí výklenku. Jednotlivé panely jsou k hornímu hliníkovému profilu nejčastěji uchyceny suchým zipem, což umožňuje jejich snadnou výměnu.

Současná kolekce látek Bematech nabízí pro panelové posuvné stěny širokou škálu materiálů i jejich barevného provedení.

Vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie jsou velmi často využívány ve veřejných nebo komerčních prostorách. Jejich výhodou je, vedle výše uvedeného, velmi snadná údržba, možnost využití i pro tvarově atypické prostory, horizontální nebo vertikální oblouky.

Dle materiálu, ze kterého jsou jednotlivé lamely vyrobeny, rozlišujeme vertikální žaluzie látkové a vertikální žaluzie plastové. Látkové vertikální žaluzie nabízí širší kolekci materiálů a barevného provedení. Plastové lamely jsou vyráběny z kvalitního PVC materiálu, který je omyvatelný. Tento prvek je tedy vhodný i do prostor, kde je kladený důraz na sterilitu. Současná kolekce lamel firmy Bematech zahrnuje i lamely s antibakteriální povrchovou úpravou.

Závěsy

Jedná se o jeden z nejstarších prvků stínící techniky. Závěsy bývají velmi často využívány také jako částečná tepelná izolace, k tlumení hluku nebo pouze jako dekorace v interiéru.

Své dotazy nám můžete zaslat na e-mail poptavky@bematech.cz, případně nás můžete kontaktovat na tel. čísle +420 566 502 402.

Věříme, že díky dlouhodobému vývoji a našim zkušenostem jsme schopni nabídnout vám řešení šité přímo na míru.

Potřebujete rozdělit pokoj a nevíte jak? Přečtěte si ověřené tipy
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 stěna - Autor: Aneta 21. 9. 2016

     



bydleti.cz


Životní styl