Moderní pomocníci do domácnosti, kteří budou pracovat za vás

Moderní pomocníci do domácnosti, kteří budou pracovat za vás

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Starost o domácnost nebyla nikdy jednodušší než dnes. V současné době totiž máte k dispozici mnoho chytrých pomocníků, kteří budou vykonávat práci za vás, a to přesně podle vašich požadavků.



Chytré osvětlení

Říká se, že chytré osvětlení je prvním krokem na cestě k digitální chytré domácnosti. Ačkoli by se mohlo zdát, že se kvůli takovému řešení musíte praštit přes kapsu, není to nezbytně nutné. Stačí např. využít kupony na XXXlutz, případně se zaměřit na slevové akce dalších obchodů, které chytré osvětlení prodávají. K čemu je ale vlastně vůbec dobré? Nejenže umožňuje jednoduché rozsvícení či zhasnutí, a to pouze jedním ťuknutím a odkudkoli, ale zároveň dává možnost nastavit barvy světla, barevnou teplotu, stupeň světlosti nebo individuální světelné scenérie.

osvícení

Chytří asistenti

V současné době se v jednotlivých domácnostech čím dál častěji začínají prosazovat chytří asistenti, z nichž mnozí disponují hlasovým ovládáním, jako jsou Amazon Alexa, Google Home nebo Apple HomePod. I ti mohou pomoci s jednoduchým ovládáním světel, ale zároveň pomáhají ovládat topení, zabezpečení domu nebo rolety. Dokonce ani nemusíte být doma a můžete svou domácnost kontrolovat a ovládat na dálku, tedy prakticky z libovolného místa. To se ještě přitom před několika lety mohlo zdát jako naprosté sci-fi.

Moderní pomocníci pro úklid

Úklid domácností už nemusí být taková otrava jako dříve. Do boje s nepořádkem lze totiž vyslat robotické pomocníky, mezi které patří robotické vysavače, jež provádějí úklid bez vaší pomoci a poradí si se všemi typy podlah. Pokud nevíte, jakého pomocníka konkrétně vybrat, můžete se jednoduše zaměřit na recenze robo vysavačů. Jenže existují i další spolehliví asistenti pro snadný úklid. Aktuálně totiž máte k dispozici rovněž robotické mopy, které za vás vytřou, případně robotické čističe oken, jež na skle drží pomocí magnetů či podtlaku vytvořeného motorem.

Myčky nádobí

Mýt nádobí ve dřezu nebaví snad nikoho, a když, přeci jen si lze představit lepší činnost, které lze aktuálně vykonávat. V současné však máte k dispozici myčky nádobí, a to včetně stolních variant, které představují optimální řešení pro chaty, chalupy a menší domácnosti. Vyplatí se ale vůbec takové zařízení? Co se týče ekonomické a ekologické stránky, nebude úspora možná taková, jakou byste si představovali. Na druhou stranu i v těchto ohledech jsou výhodnější. Především ale šetří vaši energii a čas, jež můžete věnovat jiným aktivitám.

Moderní pomocníci na zahradu

Mnoho lidí tvrdí, že zahrada má být především radost. Ačkoli dobrý pocit nám může dát i práce, není na škodu svěřit alespoň některé činnosti do „rukou“ pomocníků. Pořídit si např. můžete chytré robotické sekačky, které budou udržovat trávník nádherný jen s vaším minimálním přičiněním. Tráva ovšem potřebuje také zalévat, minimálně v průběhu teplých měsíců. Ani tuto činnost však nemusíte vykonávat sami. Pořídit si totiž lze i chytrý regulátor zavlažování zahrady, který může automaticky řídit přívod vody a zajišťovat tak flexibilní zavlažování.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Další kupóny - Autor: Majka 11. 10. 2021

     



bydleti.cz


Životní styl