Mobilní domy: alternativní bydlení za cenu ojetého auta

Mobilní domy: alternativní bydlení za cenu ojetého auta

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Pořídit si vlastní byt nebo dům je záležitostí několika milionů korun – a ne každý se chce až do konce svého produktivního života zadlužit hypotékou.



Pokud mezi tyto lidi patříte i vy, máte dnes zajímavou alternativní možnost: mobilní domy. Ty nejlevnější pořídíte už od sto tisíc korun – a často poskytují vyšší komfort, než stísněné byty 1+kk za desetinásobnou cenu.

Hlavně pro rekreační účely

Nebudeme teďka létat v oblacích a tvrdit, že mobilní domy jsou revolucí v levném bydlení. Zmíněné domy od 100 000 Kč k trvalému bydlení rozhodně určené nejsou – slouží spíše jako rekreační objekt, přístřešek na zahradu nebo třeba dočasné bydlení při rozsáhlé rekonstrukci vašeho bytu či domu. Když ale vezmete v potaz, že pěkná chata nebo chaloupka v lesích vás vyjde klidně na 600 000 Kč, je mobilní dům za třetinovou cenu naprosto rovnoprávným konkurentem.

Pro bydlení potřebujete pozemek

Jestliže se rozhodnete pro mobilní dům jako náhradu trvalého bydlení, budete potřebovat pozemek se zavedenými inženýrskými sítěmi a nemine vás ani cesta na stavební úřad. Mobilní dům lze postavit jen na základě územního rozhodnutí nebo územního souhlasu – jinak by naplňoval podstatu černé stavby.
Více o legislativě mobilních domů.

Nezapomeňte ani na to, že mobilní domy pro celoroční bydlení nejspíš budete muset zateplit. Určitě si taky kupte domek co největší – v šířce 3,7 metru a minimálně 3+1, ideálně ještě větší. A asi vás nepřekvapí, že bude nejlepší koupit si dům nový, který vás vyjde na vyšší stovky tisíc korun, mnohdy i na milion.

Mobilní domy: alternativní bydlení za cenu ojetého auta

Ideální pro mladé a dobrodruhy

Komu mobilní domy vlastně doporučit? Jsou skvělé pro ty, co milují přírodu – rybáře, myslivce, zahrádkáře nebo chataře a chalupáře. Získáte v nich pohodlný a prostorný přístřešek za skvělé peníze. Vhodné jsou mobilní domy také pro ty, co se často stěhují, pro mladé páry nebo lidi žijící single. Anebo pro seniory, kteří si klasické bydlení v bytě či domě nemohou dovolit.

Mobilní domy nejsou zcela plnohodnotnou náhradou za klasické bydlení. Jsou jeho levnější alternativou, která některým lidem dokáže přinést více užitku, než milionová nemovitost pevně spojená se zemí. Jasno si v tom musí udělat každý sám.

Zdroj úvodní fotografie: mobilni-domy-prodej.cz

Mobilní domy: alternativní bydlení za cenu ojetého auta
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl