Kam se odstěhovat, když toužíte po klidném bydlení v rušné metropoli

Kam se odstěhovat, když toužíte po klidném bydlení v rušné metropoli

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Praha je nikdy neutichající metropolí plnou života a najít si v jejích útrobách bydlení na klidném místě, kde lze vychovávat děti, může být oříšek. Přesto jsou ale mezi pražskými čtvrtěmi taková místa, kde příroda a klid převažují nad městským ruchem, ale dojezdová vzdálenost do víru velkoměsta je stále v řádu desítek minut.



Užijte si klidu v Praze

Ať už hledáte dům, či pronájem bytu, Praha má ve svém repertoáru čtvrti, které oplývají klidem a mají atmosféru maloměsta či vesnice. A dokonce nemusíte daleko od centra na samý okraj Prahy: Troja, Modřany nebo například Hostivař jsou pár desítek minut od centra a úplně svádí k poklidnému rodinnému životu. A pokud vám nevadí posunout se od centra dál, určitě zvažte lokalitu Praha-východ, kde rostou města obklopená rybníky a lesy s obrovskou občanskou vybaveností. Ze Strančic či Říčan jste v Praze za 30 minut vlakem a ruch velkoměsta máte jako na dlani.

stěhování

Troja: V obklopení botanické zahrady i zoo

Troja je součástí Prahy 7, která se počítá jako širší centrum Prahy, přesto připomíná spíše maloměsto. Nabízí velké množství zeleně, domy se zahradou i luxusní byty a klid s výhledem na celou uspěchanou metropoli. Ani o kulturu a zábavu byste nepřišli, prakticky za domem budete mít vyhlášené restaurace a kavárny, zoo, botanickou zahradu, vinice nebo cyklostezku podél řeky, která vás vyveze až ven z Prahy.

Nad Modřanskou roklí

Modřany se rozléhají v obklopení Modřanské rokle z jedné strany a Vltavy ze strany druhé. O přírodu tedy nebudete mít nouzi, ať už jste příznivci běhu, cyklistiky, nebo jen procházek. A až vám stromy zevšední, můžete vyrazit do samotných Modřan a v restauracích ochutnat jídla z celého světa a užít si městského životního stylu. Mimo to máte na dosah ruky vietnamské město ve městě – Sapu, kde se nejen skvěle najíte, ale také tam nakoupíte. Nabídka realit je v Modřanech velmi bohatá a na své si přijdou zastánci moderních a luxusních bytů i milovníci starších zástaveb.

Psí ráj v Hostivaři

Hostivař se pyšní jednou z největších pražských přehrad, která je útočištěm pro lidi i pejsky. Kromě procházek si můžete užít plno zábavy i na vodě, a to dokonce i populární wakeboarding. Do centra se dostanete přímou tramvají, ale vlastně ani není třeba: Hostivař nabízí vše od restaurací, obchodů až po kulturní akce. Nové bydlení můžete hledat v bytě i domě, realitky nabízejí od všeho něco.

Veronika Decsy
Copywriter
Copywriterka s přesahem do SEO, která se psaním živí od roku 2017. Dokáže se vcítit do potřeb klienta a tvoří věcné a poutavé texty. Některé z nich můžete najít například na portálu produktvdetailu.cz.
 

Zdroj foto: Vereshchagin Dmitry / Shutterstock.com


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl