Aktuální trendy vánočních dekorací

Aktuální trendy vánočních dekorací

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Adventní a vánoční období jsou pro většinu lidí hlavně dobou světel. Letos ale víc, než dřív bude záležet nejen na tom, jak krásné světelné dekorace budete mít ve svém domě a zahradě, ale také na tom, kolik elektrické energie budete potřebovat na to, aby byl váš domov plný slavnostních světel.



Jednoznačným trendem tak jsou zvlášť v letošním roce vánoční světelné dekorace s LED diodami, které spotřebují až o 80-90 % méně elektrické energie než starší vánoční světýlka se žárovkami. A pokud si pořídíte na zahradu třeba světelný kabel se solárním panelem, za provoz osvětlení nebudete platit vůbec nic, dostatek energie pro solární vánoční osvětlení dodá slunce i během krátkého zimního dne.

Šetřit elektrickou energii vám u světelných dekorací určených do zásuvky pomůže možnost vybrat si z různých světelných režimů a také časovač. Světla tak nemusí svítit nonstop, ale jen ve vámi zvoleném časovém úseku dne a noci.

osvětlení

Dalším trendem je pestrá nabídka – můžete si vybrat teplé či studené barevné tóny, jednobarevné řetězy, kabely hadice i figurky, a také dekorace ve více pestrých barvách. Stačí si koupit to, co vám udělá největší radost a svátečně vás naladí. Pokud chcete řetěz, nemusí zdaleka jít jen o klasické diody. LED řetězy už dnes mají mnoho různých podob – světelné hvězdy, koule, třpytivé krystaly, vločky, stromečky i skleničky. Stále populárnější jsou také různé prostorové dekorace, 3D LED lampy a LED svíčky, z nichž určitě nebude kapat vosk a nechytí od nich záclony.

Obrovské množství různých variant vánočního osvětlení se týká jak interiérů, tak exteriérů, ať už preferujete české, nebo dovozené vánoční motivy. Ale je třeba dbát pokynů výrobce či prodejce a ven instalovat jen světelné produkty k tomu určené, tedy s dostatečným krytím (IP44 a vyšší).


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl