Vyřizujeme povolení na bazén

Vyřizujeme povolení na bazén

Kategorie: STAVBA

Koupit kvalitní hezký bazén je jednoduché. Vybagrovat a zabetonovat je taktéž snadné. A co papíry? Ty jsou úmorné. „Je lepší nic nedělat“, říkají někteří původní zájemci o bazén do zahrady pro děti. O své zkušenosti se podělil neznámý stavebník z Moravy. V Čechách budou stavební úřady možná méně náročné.



Bazény do 40 m2 dnes nepodléhají stavebnímu povolení.  Jen ohlášení. Je to snadné?

 

Co budete potřebovat k ohlášce:

 

1. projektovou dokumentaci bazénu

2. Situačku, kvůli odstupům

3. Vyjádření sousedů. Pokud je bazén blízko plotu, tak všech, jinak jen dotčených. Věcné argumenty. Jak jim kazí výhled apod.

4. Bilanci skrývky orné půdy. (Bilanci umístění a další využití zemědělské půdy).

5. Poplatky za znehodnocení půdy – zničení orné půdy

6. Výpis z katastru nemovitostí

7. Geometrický plán

8. Vynětí z pozemkového fondu

9. Jste – li v CHKO studii znehodnocení CHKO

 

bazén povolení.jpg

 

Tyto podklady řešilo 7 úředníků, ještě budou řešit, zda je to postačující a ozvou se. Ještě máte pocit, že nový stavební zákon někomu něco ulehčuje ?

 

Bude – li k bazénu opěrní zídka, může být problém. Je – li zídka do 1 m, je to ohlášení. Bude – li to nad 1 m, je nutno vyřídit stavební povolení.

 

Dalším problémem je napuštění bazénu vodou. VaK vám musí potvrdit, že Vám vodu dodá. Nebo Životní prostředí bude zkoumat vaši studnu. Jedná se o obrovský odběr vody. Dalším problémem je vypuštění bazénu. Potřebujete povolení VaKu o odběru bazénové vody. Popř. obce, patří – li kanalizace obci. Přesto, že bazénová voda je pitná, má jiné chemické složení a teplotu.

 

Při větších bazénech  nad 40 m2 již to není toto „snadné ohlášení“, ale stavební povolení. Zapotíte se hodně na úřadech, než se osvěžíte v bazénu. „Není lepší sedět v hospodě a nic nedělat?“ říkají zlé jazyky.

 

Zajímavé je dnes i čerpání vody z potoků. Kýblem můžete vodu odnášet, ruční pumpou taktéž, na  čerpadlo již musíte mít povolení k nakládání s vodami.

 

A co stavba osamělé garáže? Tam, dle starosty je potřeba studie krajinotvorby, studie nakládání  odkapávajícího oleje, v garáži nesmí být kanalizace, i na parkovišti před činžákem musí být lapač ropných látek. Že bychom tak snadno legálně zlikvidovali všechna parkoviště na sídlištích?

 

Autor: Ing. Sýkora KODEK

zdroj: www.kodek.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Vyřizujeme povolení na bazén - Autor: Ing. Sýkora 6. 5. 2007
 Vyřizujeme povolení  - Autor: Ing. Sykora 6. 5. 2007
 Vyřizujeme povolení  - Autor: Ing. Sykora 6. 5. 2007
 Vyřizujeme povolení  - Autor: Ing. Sýkora 13. 5. 2007

     



bydleti.cz


Životní styl