Výhody plechové střešní krytiny

Výhody plechové střešní krytiny

Kategorie: STAVBA

Od střešní krytiny se očekává, že bude sloužit dlouhé desítky let. Jaké další benefity však lze od střešních krytin čekat? Záleží samozřejmě na zvoleném materiálu. Pro řadu majitelů staveb je zajímavá zejména lehká střešní krytina. Plech je pak ideálním materiálem pro dřevostavby, bungalovy i stavby v horských oblastech. Výhody plechové střešní krytiny jsme pro vás vypsali v následujícím textu. 



Plechová střešní krytina pro každý dům

Není pravda, že jsou plechové střešní krytiny vhodné pouze pro pultové nebo rovné střechy. Skvěle padnou i střechám šikmým. Jejich největší výhodou je nízká hmotnost, která zajistí, že váš krov nebude nadměrně namáhán. Toho se využívá nejen u rekonstrukcí, ale také v oblastech s bohatou sněhovou nadílkou, nebo náročnými povětrnostními podmínkami. Oba tyto faktory totiž střešní konstrukci nadměrně namáhají a odlehčení střešní krytiny konstrukci pomůže takový nápor sil bez problému zvládnout. Dalším velkým plusem je dlouhá životnost materiálu, dokonalá nepropustnost srážek a vlhkosti i rychlá, snadná a efektivní pokládka. K dokonalosti už stačí jen kvalitní práce klempíře a střecha vám bude sloužit dlouhé roky bez poruch.

střešní krytina

Vyvracíme mýty

Plechová krytina je v očích řady zákazníků synonymem nadměrného hluku. Moderní střešní krytiny, které jsou dobře odizolované, takový problém ale nemají. Neuslyšíte víc, než tiché ševelení kapek a možná ani to ne. Trapézový plech nebo vlnitá krytina už také nejsou jedinou možností. Vybrat si můžete i lehké designové plechové střešní tvarovky, které jsou dokonalou imitací břidlicových desek, nebo keramických pálených tašek. Na rozdíl od nich však krov téměř nezatíží. Plechovou střešní krytinu vám ani neodnese vítr, jak se čas od času tvrdí. Tedy ne pokud bude správně ukotvena a všechny klempířské prvky budou dobře provedeny. O to se s radostí postará šikovný klempíř.

V nabídce je pestrá paleta barev

Velkým benefitem je barevná škála, kterou výrobci lehkých střešních krytin dovedou vykouzlit. U plechových střešních krytin tomu není jinak, a tak si můžete vybrat klasické zemité tóny, zachovat barvu kovu, nebo se trochu odvázat a sáhnout po rozpustilých barvách duhy. Jaká bude právě ta vaše střecha, totiž rozhodujete jen vy. 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 rodinný dům-střecha - Autor: Marek Veselý 30. 8. 2019
 vlnitý hliník - Autor: janko 8. 2. 2023

     



bydleti.cz


Životní styl