Těsnící bobtnající pásky a pasty do pracovních spár

Těsnící bobtnající pásky a pasty do pracovních spár

Kategorie: STAVBA

Izolace spodní stavby je základem dokonalého dlouhodobého fungování celého stavebního díla. Pro účely izolace se dá použít několik systémů hmot v návaznosti na konstrukčně-technické řešení základové části stavby. Utěsnění pracovních spár při betonáži (např. základová deska - stěna) spodní stavby je jedním z nejdůležitějších bodů pro zajištění nepropustnosti těchto spojů.



bobtnajici-pasky.jpgUtěsnění pracovních spár - Masterflex 610

Masterflex 610 je spolehlivý těsnící profil do pracovních spár. Může být vystaven účinkům tlakové vody (50 m vodního sloupce). Materiálová báze je založena na kombinaci vodou bobtnajících pryskyřic a syntetického kaučuku. Produkt po kontaktu s vodou proporcionálně (v závislosti na množství absorbované vody) zvětšuje svůj objem (bobtná). Díky tomuto bobtnání dojde v pracovní spáře k zatěsnění kritického prostoru a to i vůči tlakové vodě. Nepatrné posuvy v pracovní spáře, způsobené například smrštěním betonu nebo sednutím konstrukce, nemají vliv na funkčnost zatěsnění.

Při kontaktu s vodou bobtná Masterflex 610 isotropně, aniž dojde k porušení homogenity polymerní matrice. Protitlak, vzniklý vlastní hmotností stavební části, umožní kontaktní vyplnění prostoru okolí pásu, čímž dojde kvýtečnému zatěsnění pracovní spáry. Schopnost bobtnat si těsnící pás Masterflex 610 udržuje i po vyschnutíspáry a při dalším kontaktu s vodou (při průsaku do pracovní spáry) opět zvětší svůj objem a dojde tudíž kopakovanému zatěsnění.

Vlastnosti a výhody systému:

- Jednoduchá a rychlá montáž, jednoduché detaily při napojování

- Možnost pokládky na matně vlhký podklad

- Bobtnání je reversibilní (opakovatelné)

- Nedochází ke stárnutí/únavě materiálu ani po mnoha opakovaných cyklech

- Chemicky neutrální, neškodí životnímu prostředí

- Velmi těžce hořlavý, odolný vůči separačním olejům (bezrozpouštědlovým)

- Zpoždění bobtnání asi 3 dny po kontaktu s betonovou směsí

Pro montáž se dodává standardně Masterflex 610 – Ø 20/10 mm a Masterflex 615 (montážní lepidlo), které se nanáší běžnou ruční pistolí pro tmelení. Dodávka pásky je v 10 m balení a lepidlo je v kartuších o objemu 310 ml.

Utěsnění nepřístupných pracovních spár – Masterflex 611/612

Masterflex 611/612 je těsnící pasta do pracovních spár, která se používá ponejvíce v nepřístupných místech (konstrukčních detailech) a tam, kde je značně nerovný povrch, který neumožňuje aplikaci klasického těsnícího pásu Masterflex 610.

Pasta je po aplikaci asi po 3 hodinách již nelepivá, po 24 hodinách je možný následný kontakt s vodou (betonáž). Po kontaktu s vodou bobtná Masterflex 611/612 plynule, po 5 dnech zvětší svůj objem až o 70%.

Masterflex 610 a Masterflex 611/612 jsou jedny z mnoha materiálů stavební chemie vyráběných firmou BASF stavební hmoty s.r.o. a dodávaných firmou POLYCONCRETE s.r.o.

Autor: Ing. Michal Velísek


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Těsnící materiál - Autor: Marek Zakopaný 17. 12. 2014

     



bydleti.cz


Životní styl