Sádrokarton kvalitně

Sádrokarton kvalitně

Kategorie: STAVBA

Montáž sádrokartonu nemusí být až tak jednoduchá práce, jak se nám snaží jeho prodejci vsugerovat. Podlahový otopný systém svépomocí není problém. Ale sádrokarton?



sadrokarton-008.jpgNa obrázku vidíte detail obezdívky pozednice. To hlavní, co v žádné příručce nenajdete, jsou 3 prvky. Kovové profily  musí být perfektně rovné. Vše musí být geometricky přesné. Nepřesné přechody lze „zamaskovat“ rádiusem – obloučkem.

 

I lidé, kteří si svůj dům stavili téměř celý sami, sádrokarton nechali odborníkům. Je to geometrie, říkají odborníci. Musí to hrát.  Ve Zlíně, v budově 21  ( zlínský mrakodrap)  dva zedníci, aby byli v zimě vytíženi, udělali dvě patra ze sádrokartonu. Na jaře se to pak muselo rozebrat a předělat. Navíc sádrokarton pro tuto budovu není vhodný. Již Baťa věděl, že se 21. budova se hýbe.

 

Záleží, jak je střecha ( půdní prostor ) složitý. Pokud máte jednoduchou sedlovou střechu, nemusí být sádrokarton složitý. Pokud je dům typu L, navíc má střešní okna a půdní vikýře, může být sádrokarton složitý. Stává se, že sádrokarton svépomocí i 3 x předěláváte. Levné je pak vlastně drahé.

 

Folie

Dnes se začínají používat odrazové hliníkové folie bublinkové. Mají 3 funkce : reflexní, parotěsné  a tepelné. Nahrazují 5 – 7 cm „skelné vaty“. Šetří práci a prostor v půdní vestavbě. Dávají se hned pod krovy. Tím pádem se velmi snadno pak instaluje elektřina, bez porušení parotěsné folie. 

 

Autor: Ing. Sýkora  Pavel

Zdroj: www.kodek.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl