Provětrávané zavěšené fasády ArGeTon pro bydlení v moderním stylu

Provětrávané zavěšené fasády ArGeTon pro bydlení v moderním stylu

Kategorie: STAVBA

Provětrávané zavěšené fasády ArGeTon jsou novinkou v sortimentu společnosti Wienerberger cihlářský průmysl. Zaujmou všechny, kdo upřednostňují bydlení v rodinných domech koncepčně pojatých ve funkcionalistickém stylu. Tento typ fasádního pláště přitom zásadním způsobem ovlivňuje nejen vzhled objektu, ale i jeho užitné vlastnosti a poskytuje i celou řadu výhod.



BUDĚJOVICKÁ_Alej.jpgDíky provětrávané mezeře mezi vnějším obkladem a obvodovou zdí (popřípadě vložené tepelné izolaci) zaručuje fasádní systém ArGeTon optimální vlhkostní režim obvodové stěny a minimalizuje tepelnou zátěž objektu v letních měsících. Variabilita tloušťky této izolace také umožňuje dosáhnout snížení provozních nákladů objektu.

 

Ve srovnání s klasickým lícovým zdivem je realizace provětrávaného zavěšeného fasádního systému ArGeTon výrazně rychlejší a vzhledem k suché montáži lze fasádu instalovat celoročně. Celkové konstrukční řešení zavěšení fasády přitom umožňuje vznik netradičních a architektonicky náročných projektů. Při použití vhodných obkladových desek a kvalitního nosného systému je fasáda trvale odolná vůči povětrnostním vlivům, přičemž její životnost a životnost objektu je takřka totožná. Případná výměna desek poškozených provozem nebo celková demontáž a montáž systému pro zapracování změn je časově nenáročná.

 model uchyceni.jpg

ArGeTon - systém pro celou fasádu

 

Fasádní systém ArGeTon je složen z několika na sebe navazujících prvků. Jeho základ tvoří nosná hliníková konstrukce, jež se ukotvuje do zdiva s odsazením od podkladu 80 - 330 mm. Volba typu nosné konstrukce je individuální, a to buď podle vizuálního projevu uchycení (viditelné či neviditelné) nebo dle způsobu uchycení (mechanické, chemické, kombinované). Uvedený konstrukční systém přitom nabízí velkou variabilitu umožňující montáž libovolně složitých fasádních plášťů, a to včetně křivkových tvarů.

 

Na hliníkovou konstrukci se připevňuje tepelná izolace  v podobě hydrofobizovaných desek z minerálních vláken  ( optimálně ORSIL N, ROCKWOOL AIRROCK v několika variantách ). Obkladové cihelné desky ArGeTon, jež jsou finální částí systému, mohou být od nosné konstrukce odděleny vzduchovou mezerou o šířce 50 - 325 mm. Díky tomu je zajištěn odvod vlhkosti, jež prolíná z obvodové  konstrukce. V letním období pak tato mezera napomáhá odvětrávat nárůst povrchové teploty vnějšího pláště.

 Argeton detail.jpg

Desky ArGeTon jsou dostupné v rozměrových řadách o výšce 150 – 300 mm a délce 400 – 600 mm a v celkem třinácti barevných odstínech. Široká barevná škála cihelného střepu (doplněná možností individuálních barevných variací) přitom vychází plně vstříc požadavkům zákazníků. ArGeTon vyniká stálobarevností, vysokou mrazuvzdorností, odolností proti povětrnostním vlivům, vysokou rozměrovou přesností a nosností. Cena za m2 fasádního systému ArGeTon je včetně montáže od 3 500 Kč bez DPH. Více na www.porotherm.cz.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl