Pořiďte si francouzská okna a ušetříte energii za osvětlení

Pořiďte si francouzská okna a ušetříte energii za osvětlení

Kategorie: STAVBA

albuterol otc alternative

over the counter albuterol inhaler website

Společnost Geus okna, a.s., český výrobce plastových oken a dřevěných eurooken, doporučuje francouzská ona. Do místnosti propustí až dvojnásobek světla, ušetříte na osvětlení a ještě budete trendy. Zájem o francouzská okna se za posledních 5 let zdvojnásobil. O tomto trendu svědčí i množství realizovaných novostaveb, kde se velké prosklené plochy ve větší míře uplatňují.



Francouzské okno, které v posledních letech nabývá na atraktivitě a oblíbenosti pro investory i architekty, je zajímavou kombinací okna s dveřmi, jejichž výhody slučuje. Stejně jako okno slouží k přirozenému osvětlení a větrání místnosti, v případě zajímavého a pěkného okolí stavby nabízí krásné výhledy do okolí. Stejně jako dveře umožňuje při plném otevření vystoupit z domu ven, ať už na zastřešenou terasu, pod dřevěnou pergolu, na balkon nebo přímo do zahrady.

Francouzské okna 

„Oproti běžným oknům přivádí francouzské okno téměř dvojnásobné množství světla, a to pouze proto, že nemá parapet. Ze stejného důvodu poskytuje také zajímavější výhledy z domu do okolí.  Pokud je okolí domu různorodé a okolní zástavba kvalitativně rozkolísaná, je volba francouzského okna dobrým řešením, které umožní optimální směrování výhledů,“ upozorňuje Ing. Petr Mašín, MBA, obchodní ředitel Geus okna, a.s.

Interiér domu 

Francouzské okno interiér domu oživuje a opticky propojuje se zahradou a doslova ho otevírá do bezprostředního okolí domu. Trvale otevřená francouzská okna v obytném prostoru ho každoročně alespoň na několik týdnů zvětší o plochu přilehlého okolí, ať se již jedná o prostor okolní zahrady, terasy nebo výhledovou plochu. Francouzské okno se výraznou měrou podílí na celkovém architektonickém a výtvarném výrazu celého domu.

Zmiňované řešení, které v současné době získává stále větší oblibu, přináší ale současně potřebu velmi vysokých požadavků na kvalitu materiálu a zpracování takto navrhovaných a řešených prvků výplní stavebních otvorů. V porovnání s nejčastěji používanými konstrukčními a zdícími materiály pro obvodové zdivo domu, mají výplně stavebních otvorů zpravidla horší parametry v oblasti sledované zvukové a tepelné prostupnosti. Tato skutečnost tak zjevně předurčuje výběr dodavatele těchto prvků, kdy více než při výrobě klasických oken záleží na kvalitě řemeslného zpracování a používání kvalitních komponentů pro kompletaci výrobků.

 

Správný výběr dodavatelské firmy, včetně odborného poradenství, potom vede k pozitivnímu vnímání prostoru a okolí domu i bytu v kombinaci s účelností tohoto řešení jak v režimu ventilace či užívání francouzského okna čistě jako balkónových dveří.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl