Opěrné zídky

Opěrné zídky

Kategorie: STAVBA

Venku je sice možná ještě zima, ale jaro a léto se kvapem blíží. Pokud tak přemýšlíte nad nějakými změnami v okolí svého domu či chaty, je ta správná doba začít plánovat a zajišťovat i případné dodavatele, poněvadž nedostatek volných kapacit u některých řemeslníků je bohužel již dlouhodobě známá věc.



Pokud máte svažitý pozemek, zcela jistě máte na své zahradě i opěrné zídky, které jsou u terasovitých či hodně svažitých pozemků prakticky nutností, poněvadž plní funkci odpovídající jejich názvu. I pokud ale máte zahradu rovinatou, opěrné zídky mohou najít v terénu své uplatnění, a to okrasné či pro rozdělení jednotlivých segmentů pozemku. Pakliže opěrnou zídku plánujete, či vás čeká oprava a úprava té stávající, jistě již řešíte její podobu. Pro opěrnou zídku lze totiž využít množství materiálu.

zídky

Kromě nejčastěji využívaných kamenů lze využít jako stavební materiál i různé tvárnice, které mohou být nejen z přírodních materiálů. Hitem poslední doby jsou imitace i dalších materiálů, např. dřeva, kdy prakticky na první pohled nepoznáte rozdíl, ale daný materiál vám výrazně ušetří čas a peníze při jeho údržbě. Dřevěné zídky, dřevěné palisády ani kombinaci dřeva např. s betonem samozřejmě nezavrhujeme, pravdou ale je, že u dřeva nesmíte zapomínat na jeho pravidelnou údržbu tak, aby sloužilo co nejdéle. Velmi časté jsou pak v posledních letech i tzv. gabionové opěrné zídky tvořené kovovou klecí vyplněnou rozličným materiálem. Dle výběru materiálu určujete i barevnost a můžete tak sladit vše k dokonalosti.

Máte už nějakou představu o podobě a chybí jen pomocník s realizací či dodavatel materiálu? Zkuste využít poptávky. Na poptávej.cz si zcela zdarma a bez závazku můžete poptat vše, co budete v souvislosti se založením či opravou zídky potřebovat. Čím přesnější popis požadavku uvedete, tím lépe. Poptávku můžete doplnit i třeba fotografiemi, popisky, plánky, rozměry či odkazy. Poté již budete jen v teple domova vyčkávat na nabídky šité přímo vám na míru od prověřených dodavatelů.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl