Neviditelný strážce vašich oken a dveří

Neviditelný strážce vašich oken a dveří

Kategorie: STAVBA

Okna nebo balkónové dveře bývají jednou z cest hojně využívané zloději pro nevítaný vstup do domu nebo bytu. Není nutné stavět jim do cesty ocelovou mříž. O bezpečí vašeho obydlí se postará mříž neviditelná, signalizující jakékoliv neoprávněné otevření. Touto neviditelnou mříží je miniaturní magnetický bezdrátový detektor JA-82M od Jablotronu.



detektor-pohybu-005.jpgPouhých 9 mm tenký detektor JA-82 M se montuje do plastových či dřevěných rámů oken a dveří a lze jej použít s většinou typů kování. Detektor se umisťuje do mezery mezi pohyblivým a pevným rámem, část s elektronikou se montuje na pevný rám, aktivační magnet na rám pohyblivý, nejlépe tam, kde se otevřením okna magnet oddálí aspoň na vzdálenost 2 cm. Se zabezpečovací ústřednou komunikuje bezdrátově a proto je jeho instalace velice šetrná k interiéru.

 

Detektor JA-82M je komponentem jednoho z nejrozšířenějších zabezpečovacích systémů JA-80 OASiS. Ústředna zabezpečovacího systému v případě neoprávněného otevření okna, odstranění detektoru a v dalších kritických situacích při vloupání, informuje prostřednictvím SMS uživatele a předává informace na dispečink pultu centralizované ochrany .

 

Jeho výhodou je  montáž dovnitř rámů oken a absence drátů, díky čemuž je při zavřeném okně neviditelný a neruší tak svou přítomností design okna nebo výhled z něj. To samé platí samozřejmě i pro dveře. Detektor je napájen baterií, jejichž životnost je až tři roky.

 

 

Technické parametry:

 

Napájení: Lithiová baterie typ CR2354 (3,0V)

Typická životnost baterie:cca 3 roky (pro max. 5 aktivací denně)

Komunikační dosah: cca 200m (přímá viditelnost)

Rozměry: 192 x 25 x 9 mm

Rozsah pracovních teplot: -10 až +40 °C


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl