Mikropočítač pro řízení čističky odpadních vod

Mikropočítač  pro řízení čističky odpadních vod

Kategorie: STAVBA

Nová generace čističek odpadních vod. V čem spočívají její výhody.



Obrázek ČOV_mikropočítač

Na základě 12 letých zkušeností s výrobou a provozem čističek odpadních vod, byl navržen naším vývojovým oddělením,  nový model čističky odpadních vod. Mimo jiné je vybaven mikroprocesorovou řídící jednotkou.

 

Nová řídící jednotka má 30 programů.  Regulace je přátelská, snadná, žádné  složité nastavování.  Jednotka řeší všechny stavy, které byly zaregistrovány. Případnou přilišnou produkci kalu, kolísající produkci odpadu z důvodu různého obsazení domu. Při nárazové produkci kalu ( rodinná oslava) zvýší výkon čištění. Při řízení čističek není důležité množství kalu, ale kyslík. Tato jednotka je určena pro typy VH6 až VH 10. U větších čističek odpadních vod je doplněna o oximetr.

 

Pracuje na bázi mikropočítače. Zvyšuje účinnost čištění, snižuje již tak nízké náklady na elektrickou energii. Čistička není záměrně vybavena elektromagnetickým ventilem, který by mohl být zdroj poruch. Čistička, dle osvědčené koncepce, je nadále řízena pouze vzduchem. Akumulační zóna čističky odpadních vod  je řešena elegantně.  Nemůže dojít k odtoku nevyčištěné vody při vypouštění vany, jako u některých konkurenčních výrobků.   Krytí proti stříkající vodě IP 40.

Zapojení jednotky je jednoduché.  Dnes, ve 21. století, mikropočítačem ovládaná čov představuje standard.

 

V současné době se čov s mikropočítačem prodává firma Akvatik za zaváděcí cenu.

 

Zdroj: www.akvatik.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Čistička - Autor: Mirda 1. 9. 2014
 Čistička - Autor: Mirda 1. 9. 2014
 Decentralizované čištění - Autor: Marie 11. 11. 2014

     



bydleti.cz


Životní styl