Kolaudace starých studní

Kolaudace starých studní

Kategorie: STAVBA

Může být stará studna černá stavba? V současné době je na úřadech živo. Občané se dozvěděli, že musí kolaudovat i staré studny. I zpětně. Jak to tedy je?



Obrázek vrtané studnyDle Ing. Vlčka – Vodní zdroje Chrudim  (volně převzato) je rozhodující rok  1953. Pokud máte studnu starší, něž z roku 1953, nemusíte ji kolaudovat. Musíte však prokázat stáří studny. Máte – li studnu mladší – a dříve se studny takto bez povolení kopaly, musíte dodatečně vyřídit její kolaudaci. Jinak se jedná o černou stavbu a takto s ní bude nakládáno. Jedná se i o obyčejné studny, mělké, určené pro zálivku zahrádky.

 

Čerpání vody se zpoplatňovat nebude, ministerstvo zemědělství však chce mít přehled o nakládání s vodami. Musíte uznat, že Vám patří jenom cca 30 cm hloubky Vašeho pozemku. Co je pod touto hloubkou, patří státu.

 

Zlé jazyky tvrdí „ ještě chybí, aby nám zdanili dýchání vzduchu“.  Já bych zde viděl zvýšení důležitosti příslušných úřadů a  prestiže úředníka. Jak se dříve říkávalo, „ na každého budou něco mít.“ 

 

Pan Kůdela ze společnosti Akvatik říká : „Pitná voda je cenná surovina. Ne všude je jí dostatek. V Austrálii nyní bude referendum, zda může australská vláda vyrábět pitnou vodu z odpadní vody. Občanům se to nelíbí, bouří se proti tomu. Ovšem pít se musí. Bez vody není život.“

 

Autor:Ing. Sýkora

Zdroj: www.akvatik.cz

 

Související články:

Kvalitní vrtaná studna se neobejde bez kvalitního zakončení. 
Kvalitní studny. Voda nad zlato. 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl