Jak zastřešit bazén?

Jak zastřešit bazén?

Kategorie: STAVBA

Česko bohužel nepatří ke slunečným státům. Zatímco v Turecku, Řecku, Španělsku nebo Chorvatsku mají kolem 300 slunečních dní v roce a průměrné letní teploty kolem 30ºC, doma jsme se o loňských prázdninách dočkali jen šesti skutečně slunných dní a denních teplot na hranici 20 ºC. Letošní léto je také ve znamení extrémů od červencových tropických veder až po sněžení v horských oblastech a typicky podzimní počasí v srpnu. Už tedy jistě chápete, proč vašemu zahradnímu bazénu pořídit kvalitní zastřešení.



Díky skleníkovému efektu získáte podle ročního období až o 10°C vyšší teplotu vody  oproti bazénu nezakrytému. V kombinaci s ohřevem vody, zastřešení bazénu dokáže koupání prodloužit o dva až tři měsíce, aniž byste museli očekávat neúnosné zvýšení nákladů. Nejvíce tepla se totiž ztrácí díky rozdílným denním a nočním teplotám. Navíc tak ušetříte až 95 % času při údržbě, protože skleněná stěna ochrání po celý rok vodní plochu před spadem listí a vnějších nečistot i kontaminací deštěm.

 

Zastřešení se dělí na 2 základní typy:

 

- zastřešení nízké, většinou obloukové

- zastřešení vysoké, podchozí .

 

Dále pak dělíme zastřešení dle systému posuvu:

 

- kolejnicové

- bezkolejnicové.

 

„Pro jejich bezesporné přednosti jsou zastřešení bez kolejnic nejžádanější, a to platí jak pro nízkou tak i podchozí variantu “  říká Rudolf Pejša´. Při hezkém počasí se bezkolejnicové zastřešení složí na konec bazénu a umožní tak využití celého odkrytého bazénu bez toho, aby Vám překážely nehezké kolejnice, které navíc znamenají nebezpečí pro vaše bosé nohy.  U kolejnicového typu zastřešení také přibývá nutnost častého a pečlivého čištění drážek, v kterých se díly pohybují.

 

Obrázek bazén zastřešení

 

Nízká varianta zastřešení ochrání Váš bazén s maximální diskrétností - 1 až 1,5 m vysoká hliníková konstrukce působí velmi křehce a přirozeně splyne s každým typem architektury i krajiny.

 

 

Obrázek bazén zastřešení 4

 

 

 

Zastřešení „America“ pro bazény do 8 x 4 m Model se skládá z 5 elementů, šířka 4,5 m až 5,5 m, délka 10,3 m. Cena - 289 000,- Kč bez DPH

 

Zastřešení „Prestige“ pro bazény do 10 x 5 m Model se skládá ze 6 elementů, šířka 5,5 m až 6,75 m, délka 12,30 m. Cena 374 600,- Kč bez DPH.

 

 

 

 

 

 

 

Obrázek bazén zastřešení 2

 

 

Vyšší varianta zastřešení bez kolejnic je vhodná zvláště pro rodiny s dětmi, které pro vodní hrátky prostor bezpodmínečně potřebují. „Při výběru střechy pro váš bazén rozhodně dbejte na kvalitu a garance výrobce. Zastřešení by vám totiž mělo sloužit minimálně 15 let,“ říká Rudolf Pejša z firmy Desjoyaux.

 

 

 

 

 

Obrázek bazén zastřešení 3

 

 

Zastřešení St. Tropez se vyrábí pro rodinné bazény jakýchkoli rozměrů. Standardně je dodáváno s dvěmi posuvnými dveřmi v čelech zastřešení, ale na přání je možno zhotovit i boční vstup. S vnitřní minimální výškou 180 cm je pohodlně podchozí pro každého.   

Cena vysokého zastřešeni závisí na rozměru a poctu elementu - cca 12 000,-Kč / m2 bez DPH.

 

 

 

 

 

Jaká jsou „PRO“ pro zastřešení bazénů?

 

Máte bazén a koupete se jen 30 dní v roce? Máte vysoké náklady na údržbu? Pořiďte Vašemu bazénu  zastřešení.

 

- Prodloužení koupací sezóny na sedm měsíců v roce

- Snížení výdajů na údržbu a vytápění

- Minimální tepelné ztráty při nočním ochlazení

- Chrání před nehodami děti a zvířata

- Ve vytápěném bazénu se můžete koupat i v zimě

- Fantastický pocit z koupání kdykoliv za nepřízně počasí

 

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl