Dřevěné I nosníky

Dřevěné I nosníky

Kategorie: STAVBA

Na stavbách se stále více uplatňují inteligentní tvary materiálů:   Dřevěné I nosníky.



Například dřevěné duté nosníky a I nosníky. Tím se snižuje pracnost, zrychluje se výstavba, snižují se náklady a zvyšuje se pevnost stavby.

Dříve se na stavbách používaly dřevěné trámy. Bylo to levné a dřeva bylo dost. V současné době již dřevo není odpad, ale cenná obchodní surovina. Pamatuji si, jak v roce 1986 nám říkala paní docentka ve škole, že dřevo, dle Římského klubu prognostiků, již kolem roku 2025 bude strategickou surovinou. No, za pár let uvidíme. Zatím je dřevo cennou obchodní surovinou. Stejně tak, lidská práce, již není levná.

Dřevěné I nosníky

I nosníky, výšky 300, 400 a 500 mm se stále více uplatňují u moderních nízkoenergetických a pasivních domů. U těchto domů je nutno do stropů a střech již dávat izolaci 300 až 500 mm. Pokud ji vložíme mezi I nosníky, nemusíme již realizovat sádrokartony na kovovou konstrukci, nebo přidávat na trámy kamennou vatu do dalšího dřevěného roštu.

Strop například u bungalovu, z I nosníků, nebo dutých nosníků, sníží pracnost, cenu a zpevní stavbu. Podobně lze zjednodušit a zlevnit i střechu.

Na stavbě platí trojnásob. "Čas jsou peníze".

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 dřevěné panely na strop a střechu by  - Autor: Ing. Sýkora 5. 4. 2015
 Návrhy a výpočty I nosníků zdarma  - Autor: Ing. Pavel Sýkora 6. 5. 2015
 I nosník, výhody  - Autor: III 6. 5. 2015
 nad výšku 240 mm je výhodnější I nosník,  - Autor: Lojzo 6. 5. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl