Bydlení ve srubu

Bydlení ve srubu

Kategorie: STAVBA

Spojte se s námi k realizaci vašeho snu, zdravého bydlení ve srubu. Společnost KANADSKÉ SRUBY TÁBOR s.r.o. má mnohaleté zkušenosti v oboru srubových staveb. Stavíme sruby jako rodinné domy, rekreační objekty a také sruby pro komerční využití.



Bydlení ve srubu je novým trendem zdravého bydlení a návratu k přírodě. Dřevo je přírodní materiál, jehož vůně, krása a přirozenost vás okouzlí vždy, když se budete vracet domů. Na výrobu srubů používáme nejčastěji smrkové dřevo ze stromů rostlých v nadmořské výšce nad 600 m. To proto, že dřevo ve vyšších oblastech roste pomaleji a tím má vyšší hustotu. Životnost dobře udržovaného srubu je více než 100 let, zajistí tak zdravé bydlení mnoha generacím. Bydlení ve srubu je mimořádně vhodné pro astmatiky a alergiky, vlastnosti dřeva zaručují, že vnitřní vzduch má vždy optimální vlhkost, funguje zde stabilní mikroklima a srub tím přirozeně dýchá. Dřevo nevytváří statický náboj, tedy se nevíří prach a navíc dřevní hmota má schopnost pohlcovat pachy. Bydlením ve srubu ušetříte i za topení, je to dáno perfektní izolační vlastností dřeva a také tím, že dřevo neakumuluje teplo. Hned po zatopení například v krbu se interiér velmi rychle ohřeje a udržuje dlouho tepelnou pohodu.

Snažíme se poskytovat zákazníkovi maximální možný servis spojený jak s přípravou stavby, tak se samotnou realizací a následnou údržbou. Disponujeme vlastní projekcí s dlouhodobými zkušenostmi na jejichž základě zákazníkům poskytujeme cenné rady a informace získané zpětnou vazbou z realizací jednotlivých srubů. Samozřejmostí je pro nás individuální přístup při každém návrhu srubu, jedná se přece o vaše bydlení. Ke každému projektu zpracováváme 3D vizualizaci, kde je detailně zpracována jak konstrukce stavby, tak i vnitřní rozmístění nábytku. I laik má u nás možnost vžít se do interiéru budoucího srubu a již předem si prohlédnout celou stavbu a rozvrhnout vnitřní prostory k bydlení. Ke každé realizované stavbě srubu od nás zákazník dostává projektovou dokumentaci zdarma.

Samotnou stavbu srubu lze rozdělit do tří etap. První, výroba skeletu, probíhá v našem výrobním závodě. Doba potřebná na výrobu skeletu je v průměru 3 - 4 měsíce. Následuje montáž srubu na pozemku zákazníka. Samozřejmostí je zajištění dopravy z výrobního závodu na pozemek, zajištění ubytování pro řemeslníky i jeřábu potřebného pro montáž srubu. Vysvětluje postup pan David Javorský ze společnosti KANADSKÉ SRUBY TÁBOR s.r.o.. Jednou z nejdůležitějších součástí obvodových stěn je použitá izolace mezi jednotlivými kmeny obvodové konstrukce. Zde používáme přírodní izolaci z konopí, která je doplněna o paměťové pásky a zajišťuje dokonalou těsnost spoje. Konstrukce podkroví srubu či dalšího nadzemního podlaží bývá již z hranolů. Na izolaci těchto částí srubu upřednostňujeme materiály umožňující difúzně otevřenou skladbu konstrukce, například izolaci z technického konopí. Celý srub si tak následně sám přirozeně reguluje vnitřní vzdušnou vlhkost a tak zajistí optimální vnitřní prostředí pro bydlení ve srubu.
Poslední etapou výstavby srubu jsou takzvané dokončovací práce, tedy: pokládka krytiny, zateplení podkroví, výstavba příček, montáž oken a vnitřních instalací. Díky mnohaletým zkušenostem s dokončováním staveb můžeme našim zákazníkům nabídnout tyto práce v jakémkoli rozsahu. V některých případech dodáváme pouze dílčí části stavby, v jiných zase komplexní řešení celku na klíč. Více než v jiných případech u srubu platí, že nejlevnější řešení nemusí být vždy nejvhodnější.

Pokud plánujete stavbu srubu nebo jen uvažujete o bydlení ve srubu, neváhejte nás navštívit. V Táboře máme referenční srubovou stavbu, ve které se nachází sídlo společnosti, dodává Ing. David Javorský, jednatel společnosti KANADSKÉ SRUBY TÁBOR s.r.o..

Zdroj: www.sruby-tabor.cz


 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl