Budoucnost patří vlepovaným sklům

Budoucnost patří vlepovaným sklům

Kategorie: STAVBA

Zatímco v předchozích letech ovládala trh převážně okna s dorazovým těsněním v profilu o malém počtu izolačních komor a sklem zafixovaným distančními podložkami, dnes se stále více na českém trhu uplatňují vícekomorové profilové systémy s trojitým středovým těsněním a vlepovanými.



Oproti oknům s tabulemi skla, které jsou zafixovány distančními podložkami, nabízí technologie vlepovaných skel několik výhod, jež ocení všichni majitelé takto vyrobených oken. Především je u oken s vlepeným sklem dosaženo lepších tepelněizolačních vlastností, a sice až o 10 % na celém okně. Navíc u oken do 1,5 m výšky nemusí být použita ocelová výztuha v křídle, která znehodnocuje výsledný koeficient prostupu tepla rámem (Uf) a zvyšuje celkovou váhu okna. Nepřítomnost ocelové výztuhy v rámu křídla snižuje také riziko vzniku rosení při spodním okraji křídla okna.

 

nova-okna-009.jpg

 

Pevné spojení skla s křídlem okna zcela eliminuje sedání křídla a odtahování profilu od skla. Hmotnost skla je navíc odvedena přímo na vnitřní vyztužovací příčky rámu křídla.

 

Nezanedbatelnou výhodou vlepovaných skel je také zvýšení odolnosti proti násilnému vniknutí do bytu. Pevné spojení skla a plastového profilu okna totiž zaručuje to, že není možné sklo silou vytlačit dovnitř a tak vniknout do interiéru a že vlastní rám křídla lze velmi těžko násilně deformovat. Takto vyrobená okna jsou předurčena ke splnění parametrů bezpečnostní třídy WK2. Sklo je navíc možné bez poškození profilu kdykoli vyměnit, což u jiných systémů nelze zaručit.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl