20% leváků čelí potížím na pracovišti

20% leváků čelí potížím na pracovišti

Kategorie: STAVBA

 Jeden z pěti zaměstnanců se na pracovišti setkává s potížemi, které jsou způsobeny jeho leváctvím. Důsledkem je stres, nevhodné pracovní podmínky a celková nespokojenost. Víte, jestli jsou vaši zaměstnanci leváci či praváci? A zajišťujete jim ty správné podmínky?



Levoruké vybavení není žádné privilegium

To, zda jme leváci, nebo praváci, si nevybíráme. Přesto je zoufalý nedostatek nástrojů pro leváky a levoruké vybavení stále není běžnou součástí kanceláří ani dílen.

Zvláště při činnostech vyžadujících preciznost a přesnost – jako stříhání či řezání – je potřeba, aby měl pracovník nástroj, který mu takovou přesnost umožní.

Zjistěte si, zda máte na pracovišti leváky, a ujistěte se, že mají vše, co pro svou práci potřebují – mrkněte třeba na techni-eshop.cz, kde najdete nože a nůžky pro leváky. Zajistíte tak spokojenost a lepší výsledky svých pracovníků.

Leváci na pracovišti

Zhruba 12% populace využívá k práci hlavně levou ruku. A 20% leváků čelí na pracovišti nevhodným podmínkám, které jim ztěžuje práci. A to především proto, že jsou procesy a nástroje navržené pro praváky.

• Použití nůžek, nožů, ale i dalšího kancelářského vybavení je pro leváky nepříjemné, nepohodlné a navíc způsobuje hůře odvedenou práci.
• Většina zaměstnavatelů nezjišťuje, zda jsou jejich zaměstnanci praváci nebo leváci.
• Jen zlomek firem poskytuje levorukým zaměstnancům vhodné vybavení.
• Naprostá většina zaměstnanců si myslí, že je povinností zaměstnavatele zajistit odpovídající vybavení.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl