Stoupačka může být skrytým nebezpečím

Stoupačka může být skrytým nebezpečím

Kategorie: ÚDRŽBA

Řada lidí se setkala s pojmem likvidace azbestu například při rekonstrukcích školních budov. Ale ne každý vím, že podobné nebezpečí může mít i u sebe doma. V panelových domech, ale i jiných starších bytovkách totiž mohou být stále ještě stoupačky z azbestocementu nebo osinkocementu. A nemusí jít jen o kanalizační odpady, ale ze stejných materiálů se dříve budovaly i vzduchotechnické rozvody. A to nemusí být nic moc dobrého pro zdraví vaší rodiny.



Dříve či později je proto nezbytné takové stoupačky v budově vyměnit. To se může dít buď samostatně, nebo v rámci celkové rekonstrukce bytového domu. Každopádně, pokud se ve vašem domě začne o něčem takovém uvažovat, trvejte na schůzi družstva nebo SVJ přednostně právě na nových stoupačkách.

Prvním krokem k jejich výměně ale je odstranění těch starých, na což je třeba si objednat specializovanou firmu, která umí nakládat se stavebními prvky obsahujícími azbest, zná veškeré s tím související předpisy a má pro likvidaci takového nebezpečného odpadu nejen potřebné vybavení, ale také vyškolené zaměstnance. Právě takovou firmou je EKOLSAN.CZ, s.r.o., která se na sanaci a likvidaci azbestových stoupaček i dalšího azbestového odpadu z rekonstruovaných budov specializuje už od roku 1996. Protože má svá střediska v Praze a Brně, je schopná své služby poskytovat po celém území České republiky.

stoupačky

EKOLSAN.CZ nabízí kompletní servis – od odborného průzkumu objektu z hlediska výskytu azbestu přes měření množství azbestových vláken v ovzduší až po vlastní likvidaci stoupaček a dalších stavebních prvků s obsahem azbestu, například staré střešní krytiny, Boletických panelů apod. Při odstranění nevyhovujících stoupaček se nejdřív stabilizuje azbest. Následně se stoupačky demontují, azbestové části se zabalí a odvezou k ekologické likvidaci. Firma vždy postupuje přesně podle platných předpisů. Pak se šachty připraví na montáž nových stoupaček a staveniště se může předat instalatérské firmě.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl