Renovace schodů

Renovace schodů

Kategorie: ÚDRŽBA

Pokud máte patrový rodinný dům, neobejdete se bez schodů. Jejich hlavní funkcí je samozřejmě možnost dostat se z přízemí do vyššího poschodí.



Schody a schodiště mohou být různých typů a rovněž v jejich umístění je rozdíl. Záleží na podmínkách i individuálních potřebách a vkusu majitele domu. Pokud je schodiště umístěno mimo obytné prostory, bývá obvykle betonové.

Ve všech případech dochází postupem času k sešlapání schodů, což působí nevzhledně a navíc to může hrozit rizikem úrazu v důsledku uklouznutí apd. Tento nedostatek řeší renovace schodů nejmodernější technikou, kterou je schodišťový systém TOPSTEP. Jedná se o obložení schodů, jímž lze dosáhnout skvělého efektu a vyšší kvality. Předností a výhodou nového obložení je, že se dá použít na jakýkoliv druh materiálu. Nezáleží na tom, zda máte dřevěné schody nebo schody z jakéhokoliv jiného materiálu. Nezáleží dokonce ani na tom, zda jde o schodiště přímé či točité. Je to ideální řešení pro obložení jak starých ošlapaných schodů, tak i nových betonových schodišť z monolitu. Výhodou je i rychlá montáž bez potřeby stavebních úprav. Základním prvkem schodišťového systému TOPSTEP je obkladový schodový profil tvořený nosičem z kvalitní desky MDF a vrstvy z vysokotlakého laminátu. Ke kvalitě obložení přispívá ještě hliníková vyrovnávací lišta, dále neklouzavá úprava, na dotyk příjemný materiál, bezpečné oblé hrany a vysoká odolnost jak vůči oděru, tak i vůči různým chemikáliím. Do obložení schodů si můžete nechat zabudovat podlahové topení, nebo atraktivní osvětlení, což je jednak velice efektní, ale i praktické, neboť v noci nemusíte zbytečně použít hlavní osvětlení.

Snadná montáž

Unikátní schodišťový systém je stavebnicový, takže si jej můžete namontovat i sami. Vybrat si můžete z mnoha barevných dekorů umožňujících sladění obložení s nábytkem a celkovým stylem interiéru domu. Pro montáž není třeba disponovat zkušenostmi s montáží, dokážete to bez problémů svépomocí, celý systém do sebe skvěle zapadá.

Jestliže jste přemýšleli o výměně celého schodiště, tak renovace pro vás může být mnohem lepší alternativu, neboť jen renovujete staré schody a to výrazně ušetří především vaší peněženku. Schody může do nového kabátu obléci každý, stačí se jen rozhodnout.


 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl