Padající střechy

Padající střechy

Kategorie: ÚDRŽBA

Sníh se letos na spoustě rodinných domů přímo vyřádil. Kam s ním ? Jak to řešit ?



Obrázek střechyNa obrázku je plechová střecha domu v Krkonoších. Aby obyvatelé zabránili pádu sněhu ze střechy, nainstalovali před 10 lety do střechy háky „sněžáky“. Tyto mají zabraňovat pádu sněhu ze střechy. V praxi však pravidelně několikrát za rok volají odbornou firmu, aby jim kladivem rozbila velké kusy ledu, padající ze střechy. Neboť tyto by navíc sebou mohly vzít okapy, poškodit střechu, zranit někoho při pádu apod. Právě při letošním rozbíjení ledu na střeše došlo k odlomení 600 kg ledového kusu, který při pádu jako pírko přelomil žebřík a rozbil okno ve sklepě.

 

 

Mnoho střech taktéž popadalo. Pokud nahlédnete do takto poškozeného domu, zjistíte, že to je, jako by vyhořel, nebo ho zničila povodeň.

 

Co radí odborné firmy ?

Výrobci střešních tašek nabízejí speciální tašku se žlábky, které sníh zadrží.

V některých vesnicích na zlínsku letos spadlo i 15 střech. To asi nebude ta pravá cesta.

Obrázek střechy 2

Poškozeny dokonce byly i solární kolektory.

 

Problém má vyřešení pan Priesnitz od Uherského Brodu. PriessnitzJan@seznam.cz

Koupil tašky z bouračky, napustil je speciálním přípravkem. Každá kapička vody se sbalí a spadne ihned ze střechy. Stejně tak se na střeše neudrží sníh. Přesto, že garáž není vytápění, sníh se na ní neudrží.

 

Do okapů lze ještě doporučit odtávání. Bude – li elektrické, bude provoz nákladný. Ideální je instalovat potrubí z měkké mědi, naplněné nemrznoucí kapalinou. Pak můžeme odtávat mnohem levněji : dřevoplynem, kotlem na uhlí, tepelným čerpadlem apod.

 

Kvalita není o penězích. Ale o informacích.

 

Autor: Ing. Sýkora

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl