Kompresory

Kompresory

Kategorie: ÚDRŽBA

Každý domácí kutil přivítá, pokud má pro práci dostatek místa. Dobře zařízená dílna je ideálním prostorem pro šikovného řemeslníka. Nářadí a nástroje jsou běžným vybavením, někteří vlastní i menší soustruh, hoblovku, frézu. Ale kompresor? Patří do běžné domácí dílny?



Kompresory v dnešní době už nejsou pouze záležitostí velkých provozů a pneumatických strojů. Využijete jej doma jak při dohušťování pneumatik, nafukování bazénů, tak i k pohonu pneumatického nářadí. Dnes jsou v oblibě pneuvrtačky, pneušroubováky, pneubrusky, pneumatická sekací kladiva… Staly se běžným pomocníkem řemeslníků. A pořídit si k nim kompresor už také není problém.

Kompresory dělíme na šroubové a pístové.

Pístové kompresory

Mají menší rozměr, madlo a kolečko, aby bylo možné s nimi lépe manipulovat. Kompresory s jedním válcem produkují nižší výkon, kompresory s dvěma válci vyšší výkon. Pokud si pořídíte pístový kompresor olejový, musíte kontrolovat stav oleje v nádrži, jinak se mechanismus může zadřít. Naopak při velkém množství se zanáší.

Bezolejové pístové kompresory nemají náročnou údržbu a jsou vhodné tam, kde se olej nesmí použít.

Šroubové kompresory

Mají vysoký výkon, používají se v provozech a průmyslových halách. Pneumatické stroje se bez nich neobejdou. Nevelké rozměry, vysoké otáčky předurčují tyto kompresory pro jejich široké využítí. Mohou využívat ke kompresi vlhké i znečištěné plyny.

U nás v republice můžete najít řadu specializovaných prodejců z oblasti stlačeného vzduchu. Jedním z nich je společnost JANUŠKA KOMPRESORY, s.r.o. Od roku 1992 dodává zákazníkům kvalitní šroubové kompresory a pístové kompresory. Strojírenská, nábytkářská a potravinářská výroba, tiskárny, lakovny, kovoobrábění – tam všude znají společnost JANUŠKA KOMPRESORY, která zajišťuje i kompletní 24 hodinový servis na dodané šroubové a pístové kompresory. Na skladě je k dispozici kompletní řada náhradních dílů. Pokud potřebujete navrhnout a instalovat kompresorové stanice „na klíč“, zkušení pracovníci firmy vám poradí a zhotoví návrh až po realizaci. Veškerý sortiment můžete zakoupit na výhodné splátky. Firma provádí servis pro kompresory značky Orlík a Atmos.

Spokojení zákazníci a jejich reference svědčí o tom, že firma JANUŠKA KOMPRESORY je kvalitním a spolehlivým partnerem.

Kompresory


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl