Barva na radiátory do koupelen

Barva na radiátory do koupelen

Kategorie: ÚDRŽBA

Potřebujete natřít radiátory v místnostech, kde je často mokro a kde je obvykle vyšší vlhkost vzduchu, například v koupelně nebo v prádelně?



Třebaže barvy na radiátory nejsou na našem trhu žádnou novinkou, je Denas Radiátor v mnoha ohledech něčím speciálním. Tato nátěrová hmota byla vyvinuta na základě zkušeností z průmyslových aplikací a je výrazem snahy výrobce nabídnout profesionalitu  velkého průmyslu také domácnostem.

 

Barvy na radiátory

 

Základem jejích speciálních vlastností je způsob zasychání nátěru. Zatímco většina nátěrových hmot je na bázi akrylátové disperze, která zasychá fyzikálně, tzn. odpařením rozpouštědla (vody), a tím dojde k vytvrzení, u této barvy je použita samosíťující disperze, což znamená, že zasychá nejen fyzikálně, ale i chemicky (vytvoří chemickou vazbu). Tím vyniká vysoce odolný film, který nežloutne a je odolný vůči vodě i UV záření. I když by se mohlo zdát, že radiátory jsou v interiérech, a UV odolnost proto není důležitá, opak je pravdou. Na radiátory, které jsou většinou umístěné pod okny, dopadá UV záření a může tak docházet k degradaci nátěrového filmu.

 

barva-na-radiatory-009.jpg

 

Samozřejmostí u Denas Radiátoru jsou obvyklé vlastnosti jako tepelná odolnost do 100°C a možnost nanášet nátěrovou hmotu na podklad zahřátý až na 40°C. Výrobce přesto doporučuje nejdříve topení vypnout a počkat, než topné těleso zchladne na teplotu místnosti, a teprve potom se pustit do aplikace. Platí, že čím je podklad teplejší, tím je pochopitelně rychlejší je i zasychání nátěru, a tím pádem se zkracuje doba na případné opravy mokrého nátěrového filmu.

 

Denas Radiátor se standardně dodává ve dvou nejrozšířenějších odstínech – bílá a slonová kost, ale zkráceni nebudou ani milovníci dalších barev. Na přání zákazníka není problém vyrobit jiný odstín. Výrobek je určen přímo k aplikaci štětcem nebo válečkem, v případě stříkání jeho ho možné rozředit 5% vody.

 

Denas Radiátor je jednosložkový vodou ředitelný email. Jeho hlavní oblast použití je, jak již samotný název napovídá, na nátěry topných těles (radiátory) včetně měděných rozvodů. Vzhledem k tomu, že se jedná o email čili vrchní nátěrovou hmotu, doporučuje výrobce použít nejdříve základní barvu Denasgrund.

 

Důležité vlastnosti barvy na radiátory:

 

- odolnosti proti vodě

- záruka nežloutnutí

- odolnost vůči UV záření

- tepelná odolnost


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Lepší je nový - Autor: LubosHa 30. 5. 2014

     



bydleti.cz


Životní styl